הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/07/2012 | 13:43 | מאת: נגה

שלום, ילדי בעוד שבוע בן חודשיים אני מניקה אותו , לפני כשלושה שבועות בערך התחלתי לשאוף חלב ולתת לו מבקבוק בשביל להיות רגוע שהוא אוכל ואני גם רואה כמה הוא אוכל, הוא גם אוכל מה ימי עצמו וגם לפני שבוע התחלתי לתת לו תוספת מטרנה ביומיים האחרונים מרגישה שהחזה כמעט רק אני כל פעם מפחדת שהוא רעב. ובשבועות האחרונות גם היציאות פחתו פעם היה אחרי כל אוכל האם שה בסדר ומה אני צריכה לעשות שיהיה לי יותר חלב ולדעת שהילד לא רעב?

22/07/2012 | 18:13 | מאת: חגית פוקס

נגה שלום, דאגתך לבנך ולכמות האוכל שהוא מקבל היא טבעית, יחד עם זאת כאשר תינוק יונק אנו מתיחסים למספר פרמטרים כדי לדעת שהוא שבע ופחות חשוב מה באמת הכמות שהוא קיבל. תינוק שמקבל הנקה תקינה, אנו מצפים להרפיה ולמעין נמנום בסוף ההנקה, להתנתקות עצמאית מהשד ולרגיעה לאחר ההנקה, אנו רוצים שיהיו טיטולים רטובים וכן אנו עוקבים אחר העליה במשקל שהיא תקינה. כמו כן אנו מצפים לפחות ל- 8 ארוחות ביממה. תינוק בן חודשיים שניזון רק מיניקה, דפוס היציאות יכול להשתנות מתינוק לתינוק ובהחלט תקין שיש פחות יציאות ממה שהיה בתחילה. זה בסדר להרגיל אותו לאכילה מבקבוק פעם ביומיים, אך ככל שתרבי במתן אכילה מבקבוק או במתן תוספות, את גורמת להפחתה בתפוקת החלב אצלך, לכן אם את רוצה להעלות אצלך את תפוקת החלב מומלץ לחזור להנקה מהשד, עצם הגרוי של השד יגרום להעלאת תפוקת החלב, מומלץ גם שתיפני לטיפת חלב למעקב וכן לשקילה, כך ניתן יהיה להעריך טוב יותר את ההנקה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה