שאלה לגבי איכות החלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

09/07/2012 | 15:55 | מאת: אלה

שלום רב! קורה לי משהו מוזר, והייתי שמחה להסבר שלכם. יש לי תינוקת בת 19 שבועות (4 חודשים) שיונקת הנקה מלאה להיום הראשון ועולה יפה במשקל. היום, לאחר 19 שבועות, פתאום קיבלתי דימום של וסת. אני לא מבינה למה זה קורה, שכן אני מניקה הנקה מלאה (ללא תוספות, בקבוקים וחלב שאוב- רק ציצי). הייתי רוצה גם לדעת האם זה אומר שאיכות החלב יורדת? האם זה אומר שייצור החלב עומד להיפסק? (בילדה הגדולה שלי ייצור החלב נפסק מעצמו לאחר 3 חודשי הנקה מלאה) תודה מראש על התשובה

10/07/2012 | 08:57 | מאת: חגית פוקס

אלה שלום, ראשית כל נשמע על פי התיאור שלך, שההנקה טובה ושאת וביתך מרוצות. לשאלתך, יש שוני גדול בנשים מניקות לגבי מועד קבלת המחזור, יש נשים שאכן לא מקבלות מחזור בזמן שמניקות הנקה מלאה ויש כאלו שגם עם הנקה מלאה מקבלות מחזור. קבלת המחזור לא מנבאת ירידה באכות או בתפוקת החלב וניתן להמשיך להניק את ביתך כרגיל וכמובן לעקוב אחרי עליה במשקל ושגשוגה של ביתך. חשוב לדעת שהנקה לא מונעת הריון ,במיוחד אם קיבלת מחזור, לכן אם הינך מעוניינת במניעה עליך לדאוג לכך. תמשכנה להנות. יום טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה