חוסר פרופורציה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/06/2012 | 18:36 | מאת: גילי

שלום, הבת שלי השבוע תהיה בת 4 חודשים. בשבועות האחרונים אני מרגישה שאין לי מספיק חלב בשבילה. צד שמאל שלי נראה כאילו הוא בכלל לא מתמלא וצד ימין בקושי. עד לפני שבועיים רק הנקתי לא מבחירה (היא לא הסכימה לקחת בקבוק עד שבסוף הצלחתי שתיקח). אני מנסה לתת לה בקבוק פעם ביום. התחלתי לקחת כמוסות חילבה, בינתיים נראה שזה לא משפיע. נראה שהיא ממש יודעת להבחין איזה צד מלא ואיזה לא. כשהיא עייפה, היא מתעצבנת אם אני מנסה לתת לה את צד ימין ונרגעת אם אני נותנת לה צד שמאל. כאילו צד ימין זה בקבוק וצד שמאל זה מוצץ.(היא לא מוכנה גם לקחת מוצץ, גם לא מוצץ סרבנים.) האם יכול להיות שהחלב בצד שמאל התייבש?(לפעמים כן נראה שהיא קצת יונקת אבל בדר"כ זה יותר "לעיסה" או כמו מוצץ. נהיה לי ממ שחוסר פרופורציה בין הצדדים. ניסיתי להתחיל כמה פעמים דווקא מצד שמאל, וזה לא עוזר כדי למלא אותו. תוך כמה זמן כמוסות חילבה אמורות להשפיע? כמה כדאי לקחת? האם עדיף "חלב רב" של רפאל? האם זה יעזור לאיזון הפרופורציה בין השדיים? אם לא, מה יכול לעזור? (אי אפשר אפילו לשאוב מצד שמאל, זה כמו שק קטן.) תודה מראש על המענה, גילי

11/06/2012 | 08:56 | מאת: חגית פוקס

גילי שלום, כל הכבוד על מאמציך הרבים. מסתבר שללא מעט נשים יש הבדל בין השדיים. על פי דבריך נשמע שבתחילה לא היה הבדל והוא הלך ונוצר עם הזמן. כנראה שכבר מלכתחילה היה הבדל בין השדיים והוא התגבר עקב העדפה של הילדה, פחות גרוי של שד שמאל וכדומה. בכל מקרה במצב עכשיו ניתן לקחת במקביל גם כמוסות חילבה, מומלץ 3 כמוסות 3 פעמים ביממה וכן "חלב רב" של רפאל, או מגביר חלב דומה. אמורה להיות השפעה מכמוסות החילבה תוך מספר ימים. במקביל כדאי לבצע שאיבות בשד שמאל 3 פעמים ביממה עם משאבה חשמלית מסיבית, בנוסף להנקות שהילדה לוקחת, גם אם בשלב זה זהו רק מוצץ, כדי לגרות את השד. מאוד יתכן שעדין ישאר הבדל בין השדיים וצד ימין יניב תפוקה יותר טובה, אך כנראה שלא תמיד יש שויון מלא בין שני הצדדים. בהצלחה חגית

14/06/2012 | 18:50 | מאת: גילי

שלום ותודה על התשובה. התחלתי לקחת שתי כמוסות חילבה ביום. נהיה לי גודש בצד ימין שדווקא כן התמלא יחסית (הייתי צריכה לשאוב פעמיים ביום בגלל הגודש), ועל צד שמאל שהוא מרוקן, לא נראה שזה משפיע כ"כ. כיוון שיש לבת שלי גם העדפה לצד שמאל שמרגיע אותה כמוצץ, היא כמעט לא מוכנה לינוק מצד ימין, רק שהיא מתעוררת בבוקר משינת לילה ואולי עוד פעם אחת ביום, וכך יוצא עוד יותר שנהיה לי גודש בצד ימין. גם בשאיבה של צד שמאל לא יוצא כל כך הרבה. לפעמים נראה גם שהיא מעדיפה לשתות חלב שאוב בבקבוק מאשר לינוק. אשמח לעצה, תודה, גילי

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה