הנקה מתישה - הצילווווו

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/05/2012 | 00:38 | מאת: דנה

בני בן 3 וחצי שבועות, הנקה מלאה. יונק כל 3 שעות למשך שעה - שעה ורבע. מה שמשאיר לי שעה וחצי בין הנקה להנקה. גם בלילה. אני כל כך עצבנית כבר מחוסר שינה ומכל ההתנהלות הזו ואני לא רוצה להפסיק להניק. יש מה לעשות?? חייבת לציין שכל ההנקה אני נלחמת איתו שיאכל כי הוא כל הזמן נירדם, אז אני מניחה אותו על המיטה עד שהוא מתעורר ובוכה (בדר"כ תוך חצי דקה) ומניקה שוב. זה גם מתיש ומאריך את זמן ההנקה שגם ככה גורם לי לעצבנות עייפות ואי שקט.

18/05/2012 | 16:28 | מאת: יעלה דגן

שלום דנה, לעיתים התקופה הראשונה של ההנקה, מאוד קשה ומתישה אך ברגע שההנקה תתבסס ותיכנס לשיגרה תחושי גאווה כשתביטי בתינוק ותראי כיצד הוא גדל ומתפתח והכול בזכותך. בתחילת ההנקה מופעל רפלקס הורמונאלי שגורם לזרימת חלב חזקה והתינוק יונק ללא כל מאמץ. בשלב השני העיסוי האקטיבי של לסת התינוק על צינורות החלב גורם לזרימת חלב. זו עבודה קשה ולעיתים התינוקות נרדמים. ברגע שאת רואה ומרגישה שהתינוק מוצץ ולא בולע לחצי על השד וכך תזרימי חלב אחורי דבר שיגדיל את כמות החלב שהתינוק יונק. כאשר את רואה שהוא הפסיק לבלוע גם לאחר שאת לוחצת שחררי אותו מהשד. תני לו לשחרר אויר, נסי להעירו (במקרה הצורך תחליפי חיתול ע"מ שיתעורר) ותציעי את הצד השני. כל התהליך אמור לקחת מקסימום 45 דקות וכך לשניכם יש זמן לנוח בין ההנקות. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה