בן 3 שבועות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/05/2012 | 15:59 | מאת: לילי

בני בן 3 שבועות, הוא נולד 2.850, ירד ל2.575 ועכשיו הוא קצת מעל 3. הוא יונק במשך שעה ויכול להתעורר אחרי חצי שעה ולבקש לינוק שוב. האם זה הגיוני? המקסימום שהוא נותן מרווח הוא שעתיים. האם נתינת מטרנה פעם ביום יכולה להזיק להנקה והאם מוצץ גם יכול להזיק?

12/05/2012 | 18:18 | מאת: יעלה דגן

שלום לילי, תינוק בגיל זה אמור לינוק בין 8 ל12 פעמים ביממה. תינוק שמחובר לשד שעה לרוב לא יונק שעה שלמה, חשוב שתבדילי בין יניקה למציצה , כאשר הוא לא בולע תילחצי על השד ע"מ להזרים חלב אחורי וכך תרוקני את השד. כאשר את לוחצת והוא לא בולע תנתקי אותו מהשד תעירי אותו (אפשר ע"י החלפת חיתול) ותציעי לו את הצד השני. נסי לא להניק יותר מ45 דקות. אם את מרגישה שהוא לא אוכל יש להתייעץ עם יועצת הנקה בקשר לחיבור ולדפוסי הבליעה של התינוק. לא הייתי ממליצה על בקבוק מכיוון שיכול לבלבל את התינוק ולהקשות על ההנקה בנוסף זה יוריד לך את אספקת החלב. מגיל חודש ניתן מידי פעם לתת בקבוק (עדיף עם חלב שאוב ומוצץ) בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה