תינוק פולט המון

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/03/2012 | 12:02 | מאת: אמא

הי, תינוקי שלי בן שבועיים ויומיים, נולד בשבוע 37+1 במשקל 2.610, ניזון מהנקה מלאה. יש לי כמה שאלות בנושא הנקה: 1. אחרי כמעט כל הנקה, ובעיקר בשעות הלילה, התינוק פולט כל כך הרבה, כאילו ממש כמעט את כל מה שאכל.לעיתים זה ממש משפריץ לו מהפה כמו קשת. אני מנסה לאחר כל ארוחה לעשות לו גרעפס אבל בד"כ הוא לא עושה ואז כעבור כמה דקות אני משכיבה אותו ואז אחרי 10-30 דקות הוא פולט. יש משהו שאני עושה לא נכון? מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה, או בתדירות נמוכה יותר? כבר הרמתי לו את המזרון בזוית אבל זה ממש לא עוזר...האם חייבים לחכות לגרעפס לאחר כל הנקה? 2. בנוסף, תינוקי הפך את היום והלילה, ביומיים האחרונים ניסיתי להעיר אותו במשך היום להנקות אבל הוא עדיין ממשיך בשלו (איך שאני נכנסת למיטה בלילה הוא מתעורר ומחזיק אותי ערה שעות). מה ניתן לעשות? 3. גם אני וגם תינוקי מצוננים מאוד. מה אני יכולה לקחת נגד הצינון? כיצד ניתן להקל על התינוק? האם אני צריכה לשים מסכה שאני מניקה אותו או שהוא מקבל נוגדנים בהנקה ואין חשש מהדבקה (למרות שכבר שנינו מצוננים..)?? תודה

הי אמא יקרה: תחילה אציין שעל פי גילו של התינוק, מועד הלידה המשוער היה אמור להיות עכשיו. 1. התיאור שלך לגבי פליטות מרובות מחייב בראש ובראשונה בדיקת רופא ילדים, אם הן קורות בתדירות רבה יתכן ויש צורך לטפל ברפלוקס. יש לשים לב שעולה במשקל בצורה המתאימה לעקומות הגדילה המותאמות לתינוקות יונקים (ולא תינוקות הניזונים מפורמולה). הקפידי על הגבהת מרשות המיטה בזווית, ואם את נמצאת לידו כשזה קורה, הטי אותו הצידה כדי לעזור לו במצב של השתנקות. לגבי גראפס- רצוי להחזיק את התינוק זקוף לאחר הנקה למספר דקות (2-3 דק') אם לא היה גראפס, אז לא קרה דבר. כל עוד התינוק סובל מפליטות מרובות הקפידי שלא להחליף טיטול בקירוב לזמן הנקה כדי למנוע מצבים שלוחצים על הבטן ויכולים לגרום לפליטה. 2. בגוף יש הורמון הנקרא מלטונין , והוא אחראי על ויסות שינה וערות . הפרשתו מאד קטנה אם בכלל בחודשים הראשונים לחיים ומתחילה לעלות סביב 3 חודשים. הדברים שמעודדים הפרשת מלטונין היא חשיפה לשמש לפחות 5 דקות ביום. בנוסף - השכבת התינוק בחדר עם תריסים מוגפים לא תורמת. לכן- השאירי תריסים פתוחים , ואפשרי לאור טבעי להיכנס . עם הזמן זה יתאזן. היי סבלנית. תמיד מצחיק אותי לשמוע שאלות של שכנים ומשפחה " נו, הוא כבר ישן כל הלילה? " אני בטוחה שנתקלת בשאלה הזאת. זה גורם לתחושה שהתינוק אמור לישון כל הלילה, ועוד יותר מחזק תחושה שיש משהו שאת כאמא עושה לא נכון. אז היי רגועה, יש תינוקות שבאים מוכנים לעולם שמחוץ לרחם וצ'יק צ'ק ישנים בלילה ויש תינוקות שלוקח להם זמן ממושך יותר. קחי בחשבון שתינוקך אמנם נולד לפני שבועיים, אבל באופן עקרוני הוא היה אמור להיוולד רק עכשיו- אז עוד יותר היי סבלנית לגבי סדר השינה. אני יכולה לתת טיפים כלליים לגבי שינה: 1. המשיכי להעיר אותו להנקות כדי לוודא שהוא יונק לפחות 8 פעמים ביום. 2. היי סבלנית 3. תעשי לו אמבטיה בשעה מאוחרת , לדוגמא- 22:00 בלילה והניקי אותו לאחר מכן. האמבטיה פעמים רבות מעוררת מאד, ואז הם יונקים מצויין לפני השינה, ונוטים להאריך שינה. 3. תרופות לצינון לא מומלצות לנטילה בזמן הנקה, רובם ככולם עוברים לחלב אם. רצוי להשתמש במחזקים טבעיים כגון נטילת ויטמין C , שימוש בספריי מי ים לניקוי הסינוסים ושאיבת נזלת לתינוק אם יש צורך (באמצעות מכשיר שאיבת נזלת שניתן לרכוש בסופר פארם). אין צורך לשים מסכה כשאת מניקה אותו. תרגישו טוב וחג שמח את מוזמנת לשאול שאלות נוספות אם זה לא ענה לך על הכל ... בהצלחה אביגיל

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה