ערבוב שאיבות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/02/2012 | 15:48 | מאת: רעות

שלום בתי בת 4.5 חודשים, ינקה עד עכשיו מלא בשבועות האחרונים התחלתי לשלב לה סימילאק כדי להרגיל אותה לקראת החזרה שלי לעבודה (בערך פעם ביום, מדי יומיים שלושה) בימים האחרונים המטפלת החדשה התחילה להגיע, כך שמאכילה אותה פעם ביום סימילאק ואני שואבת אני מרגישה שהחלב שלי מתמעט (אני מצליחה לשאוב בכל פעם מקסימום 100 מ"ל וגם זה בקושי רב, היום הצלחתי רק 75) הבת שלי אוכלת כ200 מ"ל בכל ארוחה, כך שיוצא שכל שתי שאיבות שלי מהוות ארוחה האם ניתן לערבב חלב משתי שאיבות שונות לבקבוק אחד? כיצד ניתן להגביר את ייצור החלב? בעבודה איאלץ לשאוב פעמיים (לארוחות של 11 ו15:00) והייתי רוצה שכל שאיבה תהווה ארוחה כך שתוכל לאכול רק חלב שאוב ולא פעם אחת גם סימילק, האם זה אפשרי? גם אם לא, האם ניתן להגביר את ייצור החלב כך שלפחות אצליח בשתי שאיבות ל"מלא" ארוחה? (לפעמים אני מצליחה בשתי שאיבות לשאוב רק 175 מ"ל וזה אפילו לא ארוחה אחת המון תודה רעות

28/02/2012 | 20:27 | מאת: חגית פוקס

רעות שלום, אנסה לענות באופן מסודר לשאלותיך: ראשית ניתן לאחד שתי שאיבות לבקבוק אחד. באשר לדאגותיך בנוגע לכמויות השאיבה, לא ברור לי אם כבר חזרת לעבודה או את בתקופת חפיפה בבית עם המטפלת. יתכן שעצם הלחץ סביב החזרה לעבודה גורם להפחתה בתנובת החלב. באופן כללי לצורך שאיבה בעבודה בזמן קצר, כדאי שתהיה לך משאבה חשמלית טובה, מומלץ אפילו דו צדדית, אל תשכחי גם בעבודה שתיה מרובה, כדאי שיהיה לך בקבוק מים צמוד, לפעמים אנו נשאבים לעבודה ושוכחים קצת מעצמינו.. לא נראה שבמקרה שלך יש צורך במאכלים טבעיים שמעלים את תפוקת החלב, כי בסך הכל נשמע שתפוקת החלב טובה ורק בשאיבות יוצאות כמויות קטנות יותר. דבר נוסף שחשוב שנזכור שביתך כבר בת 4.5 חודשים, כך שאפשר להתחיל איתה מתן טעימות ובגיל חצי שנה לשלב גם מנות קטנות של אוכל מוצק בנוסף לחלב אם /תמ"ל. כך שבהדרגה ניתן יהיה להחליף מנה אחת של חלב אם/תמ"ל במוצקים בשעות שהמטפלת שומרת עליה. בהצלחה חגית

28/02/2012 | 20:48 | מאת: רעות

הי חגית תודה רבה על התשובה המפורטת:) אני חוזרת לעבודה ממש מחר בבוקר... העניין הוא שאני חוששת שבגלל שהתחלתיח לשלב לה גם סימילאק, תפוקת החלב שלי קטנה ועכשיו גם בארוחות שאני מניקה יוצא לה פחות מבעבר, כי עד שהתחלתי לשלב הצלחתי בשאיבות לשאוב מעל 150 מ"ל כל פעם, ועכשיו יוצא לי 75-100 מ"ל בלבד אני מחכה בקוצר רוח למשאבה הדו צדדית של אמדה (הלקטאליין) שהבנתי שאמורה להגיע בשבועות הקרובים, בינתיים יש לי משאבת ספקטרה שהשאלתי מיד שרה האם ניתן לדעתך להעלות את תפוקת השאיבה שכרגע היא מאוד דלה? (אני צריכה לשאוב 3 פעמים כדי "להניב" ארוחה אחת של הילדה...) המון תודה רעות

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה