בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/02/2012 | 06:14 | מאת: אמא

שלום רב, ילדתי לפני שלושה חודשים. כדי להצליח להיניק (בגלל שלא הצלחתי אחרי לידתי הקודמת) פניתי ליועצת הנקה ובהמלצתה ניגשנו לטיפול בבעיית לשון קשורה. עד לביצוע הניתוק וההחלמה עברו שלושה שבועות, שבהם שאבתי בלבד (פאמפ אין סטייל של מדלה). בינתיים הבן התרגל לבקבוק וכך יצא שהמשכתי לשאוב (בטירוף) בלבד. פניתי ליועצת הנקה וזה גם לא עזר. לצערי הרב, כעבור חודשיים הפסיק לי בפתאומיות החלב. כיום הוא מוזן מתמ?ל בלבד. אני מרגישה עם זה מאוד לא טוב. שאלתי היא האם הפסקת החלב היא תוצאה של השאיבה הבלעדית?

28/02/2012 | 08:46 | מאת: חגית פוקס

לאמא היקרה, יתכן שהפסקת החלב היא תוצאה של השאיבה הבלעדית, אנו מכירים את התופעה לעיתים מאמהות לפגים, שרק שואבות בחודשים הראשונים ולחלקן לאחר זמן יורדת אספקת החלב או אף נפסקת. היה ניתן אולי בזמן אמת, לתת לך דברים טבעיים להגברת אספקת החלב או אף תרופה, או להשתמש בשיטות של דמיון מודרך, אך כרגע זה לא רלבנטי. מה שאני קוראת מבין השורות, שלמרות שעבר חודש מאז הנושא עדין מאוד מעסיק ומצער אותך. נשמע שבתנאים שפעלת בהם, עשית את הטוב ביותר שיכולת לעשות ואף פנית לעזרה מקצועית ואת בהחלט יכולה לטפוח לך על השכם ומעבר לכך התינוק קיבל בחודשיים הראשונים לחייו חלב אם שזה מצוין. אך אם בתחושה הסוביקטיבית שלך עדין יש לך קושי, כדאי לשקול אולי שיחה עם איש מקצוע (פסיכותרפיסט) על הדברים. יום טוב, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה