הנקה לתינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/01/2012 | 09:51 | מאת: שירי

היי אני מניקה הנקה מלאה תינוקת בת 5 חודשים עד לפני חודשיים הייתי נותנת לה תוספת של מטרנה בלילה לפני שינה לפעמים כשהיא דרשה עוד אחרי הנקה,...אבל מאז כבר לא...היא רק יונקת (גם לפני השינה). העניין הוא שמאז -היא יונקת כל שעתיים ולא כל שלוש שעות..בבוקר היא יכולה למשוך גם ארבע עד חמש שעות...ואז כל שעתיים עד הלילה...בלילה היא ישנה טוב (שש עד שבע שעות)...עכשיו התחלתי לתת לה טעימות...ואפילו קצת מרק עם ירקות ועוף...אבל עדיין אחרי חצי שעה היא דורשת הנקה ועוד משני הצדדים. וגם שמתי לב שהיא בזמן האחרון נרגעת יותר על השד מאשר עם מוצץ...וככה היא רוצה ללכת לישון...להירדם על השד. האם זה נורמלי שככה היא אוכלת כל שעתיים אפילו עם מרק באמצע (היא אוכלת לפחות 10 כפיות של מרק) ושככה פתאום היא נתלית על השד על מנת להרדם? לפעמים היא אוכלת רק צד אחד שמשביע אותה לשעתיים והיא בשום פנים ואופן לא רוצה את הצד השני...מה עושים? תודה על העזרה :)

12/01/2012 | 12:08 | מאת: יעלה דגן

שלום שירי, כעיקרון תינוק יונק לרוב אוכל כל שעתיים שלוש או בהתאם לדרישה כאשר מדובר בהנקה בלעדית רצוי שיהיה לפחות 8 ארוחות ביום. יתכן שהיא משתמשת בשד בתור מוצץ או צורך לקירבה ומגע וכל עוד זה בסדר מבחינתך תאפשרי לה, זה רק יחזק אותה ויגביר את ביטחונה. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה