על סף ייאוש

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

05/01/2012 | 11:28 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן 4 שבועות, ועד עתה הוא ניזון מהנקה, תחליף חלב (בערך פעם-פעמיים ביום)וחלב שאוב מבקבוק. כל זאת כדי לנסות ול"הכין" את הפטמה שלי באופן הדרגתי. (הפטמות שלי מאוד שטוחות ובתחילת הנקה כואבות מאוד). לפני כשלושה ימים עברנו להנקה מלאה, ואפילו יחסית פחות כאב לי בזמן ההנקה. עם זאת, בהנקה הלילית האחרונה שלנו בצד אחד (שמאל) קרו שני דברים: 1. הוא עשה "פיתה" מהפיטמה, ולא עזרו כל נסיונות הניתוק שלי 2. לאחר ריקון השד התחילו לי כאבים חזקים בכל השד (לא בפיטמה בלבד). מין דקירות כאלה כואבות מאוד. יש לציין ששתי התופעות כבר קרו לי לא בפעם הראשונה במהלך החודש האחרון וכמו כן, זהו בני השלישי וגם עם שני הראשונים היו לי כאבים חזקים בהתחלה, אע"פ שנעזרתי ביועצת הנקה. הפיטמות שלי לא פצועות (אני משתמשת במשחת LANOLIN)והשד עצמו לא אדום וללא גושים. מה את ממליצה לעשות? אני מיואשת לגמרי וכבר לא יכולה לסבול את הכאבים.. תודה מראש יעל

05/01/2012 | 12:45 | מאת: יעלה דגן

היי יעל, לפי התיאור שלך ניראה שהחיבור לשד אינו טוב והוא מתחבר בעיקר לפטמה. הכאבים יכולים להיגרם מחוסר ריקון טוב של השד. אפשרות שנייה היא פטרייה שגורמת לכאבים אלו. הקפידי על חיבור נכון פטמה מול האף, אל תחברי את התינוק לפני שהוא פותח פה גדול. אם את לא מסתדרת ועדיין סובלת מכאבים יש לפנות ליועצת הנקה בדחיפות. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה