מתנצלת מראש - שאלה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

21/11/2011 | 21:21 | מאת: דקלה

שלום, אני כרגע בשבוע 36 הריון שני. סובלת ממצב רפואי מורכב כרוני. בעטיו אני נאלצת ליטול מס' תרופות בהריון וגם אחרי הלידה. 2 מ-3 הרופות שאני נוטלת אסורות בהנקה ועל כן לצערי לא אוכל להניק. מהם השיטות הטבעיות לייבוש חלב? מתי מתחילים להשתמש בהן? חוששת מאוד מגודש ודלקת. אסור לי בגלל בעייתי הרפואית לקחת כדור "דוסטינקס" לייבוש חלב. תודה

הי דקלה החלב הראשוני שנוצר בימים הראשונים הוא ללא כל קשר לגירוי של יניקה, כלומר כל אישה בהריון בין אם תניק או לא תייצר חלב . בימים 3 והלאה המשך ייצור החלב תלוי בכמות הגירוי לייצור החלב- כלומר = הנקה. משתמע שאם לא תניקי כלל, זה הדבר החזק ביותר שניתן לעשות להפסקת ייצור החלב. היי ערנית לתחושות בשד, בצעי מישוש יסודי של כל חלקי השד וחפשי אזורים נוקשים ו/או כאובים , בצעי עיסוי במקום , ואח"כ בצעי סחיטה ידנית עדינה של השד להוצאת כמות קטנה מאד של חלב כדי למנוע זאת. בנוסף ניתן להשתמש בעלי כרוב כמורידי בצקת ונפיחות , ע"י הנחת עלה כרוב סביב השד (לא כולל הפטמה), כחצי שעה ברציפות כל פעם. בהצלחה והרבה בריאות

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה