אוכל מוצק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/11/2011 | 21:12 | מאת: אילנה

ביתי בת השלושה חודשים יונקת בלבד מתי ואיך אני מתחילה אוכל מוצק? בתודה אילנה

על פי הוראות משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי, מומלץ להתחיל טעימות סביב 4-4.5 חודשים. קחי בחשבון מספר דברים חשובים: בגיל 4 חודשים יש חיסון בטיפת חלב, הייתי ממליצה שלא להתקיף הכל ביחד על המערכת החיסונית, לעשות את החיסון ולחכות לפחות שבועיים, ורק לאחר מכן להתחיל טעימות. בנוסף- טעימות מוגדרות בצורה הבאה: כל שלושה ארבעה ימים מחליפים ירק או פרי על פי העדפתך, כמות הטעימה היא בגודל של כפית עד 2 כפיות לכל היותר ביום!!! ולא יותר מזה. מטרת הטעימה היא חשיפה הדרגתית לאוכל מוצק ולא אכילה . היא לא באה במקום הנקה. לכן התכנון הוא שארוחת מוצקים לא תבוא לפני גיל 6 חודשים ועד אז הנקה מלאה. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה