הנקה בלילה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/10/2011 | 14:26 | מאת: לילי

יש לי שאלה איך אפשר לגמול תינוק הנקה במשך הלילה , גיל שנה כל שעתיים מתעורר להנקה או סתם להרדם , עם הציצי .

הי לילי אם הוא קם כל שעתיים בלילה כדי לינוק , ובמהלך היום אוכל טוב, ועולה במשקל, אזמרבית הסיכויים שההתעוררות בלילה לא קשורה לצורך תזונתי אלא להרגלים. סביר להניח שהוא משלים פערים ברצון שלו להיות קרוב אליך. את לא חייבת לגמול מהנקה אם את נהנת מזה, את פשוט צריכה לגמול אותה מהנקות הלילה. הדרך הטובה ביותר היא - לקבל את ההחלטה באופן חד משמעי, להיות עקבית ועם הרבה סבלנות. אם החלטת שמשעה X שהיא הולכת לישון ועד השעה X בבוקר שהיא קמה את לא מניקה,- אז את לא מניקה. גם אם הוא מתעורר בלילה ,את יכולה להציע לו חיבוק, ליטוף, ואולי יהיה יותר קל אם אבא יקום אליו וכך לא תהיה דילמה. זה דורש שיתוף פעולה , ובעיקר התמדה שלך- כלומר: אם הוא בוכה, או שאבא אותה והוא מבקש אותך, לא מייד לגשת, לאפשר להם להתמודד ביחד במצב הזה בלי שהפתרון הכביכול קל יוצע- השד שלך. כי זה לא באמת פתרון קל! את צריכה להתעורר המון פעמים בלילה . מחזורי השינה של תינוקות הוא שעה (של מבוגרים שעה וחצי אגב). והוא רגיל ככל הנראה להרדם עם השד. הוא יצר תלות בין שינה לבין שד. אז כל שעה שהוא מתעורר לרגע הוא מצפה לקבל בדיוק את אותם תנאים אליהם הא הורגל - הוא לא יודע להירדם אחרת... אז תחילה תחליטו על התחלת המסע , תקבעו דרך בה אתם יוצרים שגרת לילה אמבטיה, סיפור ... ולמיטה בלי מתווך של שד באמצע בכלל. ועם הזמן הוא יפריד בין שינה ומציצת שד. גם מבחינת בריאות השיניים, לא מומלץ להניק בגיל כזה במהלך הלילה כל כך תכוף- החלב שנותר בחלל הפה ובין החניכים יכול לגרום לעששת... ואגב, אם תגמלי מהנקה עדיין יהיו קשיי הרדמות, כי חייבים לעזור לו להחליף את התלות בשד במשהו אחר. כמו ליטוף, שיר ולאט לאט לעזור לו לפתח יכולת הרדמות עצמאית. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה