תזונה בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

05/10/2011 | 14:19 | מאת: חן

שלום, אני מניקה את בני בן החודש, בימים האחרונים נראה שהוא ממש סובל מגזים ורציתי לדעת האם זה בגלל תזונה לא נכונה שלי? וכיצד ניתן להקל על הקטן?

גזים בגיל הזה נובעים לרוב ללא קשר לתזונת האם (אין שום מחקר שמעיד על קשר ישיר, לרוב מדובר באגדות אורבניות שעוברות מפה לאוזן בין אמהות). שימי לב אולי את יכולה לצמד את הגזים למשהו שאכלת ואז יתכן רגישות קלה אצלה לכך, אבל זה פחות סביר. הגזים נובעים ברוב המקרים מקושי התפתחותי נורמאלי לגיל , שקשור בכך שמערכת העיכול מסתגלת לחיים מחוץ לרחם. לרוב חולף אחרי 3 חודשים בגלל בשלות המערכות. העזרה היא במגע רב (עיסוי בבטן, להניח אותו במנשא עם בטן חשופה על החזה שלך- החום על הבטן ירגיע אותו) וסבלנות בהצלחה

06/10/2011 | 13:50 | מאת:

09/10/2011 | 08:46 | מאת:

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה