יציאות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/09/2011 | 16:25 | מאת: יפעה

שלום , הבן שלי בן 9 שבועות יונק ועולה במשקל, כאשר הוא נולד אחרי כל הנקה הוא היה עושה קקי,בשבועיים האחרונים יש לו יציאות של קקי רק אחרי 5-7 ימים וגם זה בקושי. אמרו לנו לעשות עם מדחום אבל אנחנו מפחדים להרגיל אותו לזה... אמרו לנו לתת לו חצי כפית של עגבניה מגורדת.... האם זה בסדר?!? מה ממולץ לעשות והאם צריך לדאוג?

הי יפעה מגיל 6 שבועות מספר הפעמים שתינוק עושה קקי משתנה מאד ולא מהווה אינדיקציה בלעדית לתזונה מספקת. זה נורמאלי שיש יציאה פעם בשבוע, כל עוד יש עלייה תקינה במשקל, הרבה פיפי (6 טיטולים רטובים טוב ביום). אם התינוק לא מראה אי נוחות, אי שקט, עצבנות שמקורה בבטן (התקשות של הגוף, נהייה אדום מתאמץ להוציא , כואב בוכה סביב נסיון לעשות קקי) אז הכל בסדר. אם את מודאגת את יכולה להשרות שזיפים מיובשים (אורגניים!!! לא רגילים, כי שזיף מיובש שאינו אורגני מיובש על ידי הוספת זרחן). חתוכים 3-4 שזיפים אורגנים מיובשים, משרים במים רותחים בקערה למשך שעתיים, ונותנים כפית או שתיים בפה , לאט ובטפטוף (ולא בכוח) . ניתן לטפטף בעזרת מזרק לתוך הפה בעדינות. בנוסף עיסוי בטן יכול לעזור . קחי בחשבון שהיציאות בקצב הזה הן נורמאליות כל עוד שאר הפרמטרים תקינים. לא ממליצה על עגבניה בעקבות החומציות שלה, שיכולה לעשות גירוי קצת לא נעים סביב פי הטבעת . נסי את השזיפים. המדחום זאת שיטה ישנה וקצת פולשנית. אבל אין שום קשר בין שימוש במדחום ו"התרגלות" לזה. זה לא ממכר, זה לא יוצר תלות בשום צורה. אפשר לעשות ניגוב עדין עם מגבון על אותו עקרון בלי צורך להכניס שום דבר פנימה. וכמובן סבלנות בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה