בעיית הנקה עוד לפני הלידה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/08/2011 | 10:31 | מאת: אביגיל

היי... אני בכל חיי סבלתי מכך שהפטממות שלי לא יוצאות החוצה (inverted niples) והרופאה שלי אמרה לי שתוך כדי ההריון הן יצאו, אבל אני כבר בשבוע 32, ואין שום הבדל... יהיה לי קשה לוותר על חויית ההנקה, האם יש פיתרון אחר??

31/08/2011 | 11:59 | מאת: יעלה דגן

שלום אביגיל, רוב הנשים עם פטמות שקועות מסוגלות להניק, אך לעיתים ההתחלה קשה יותר. הפטמות למעשה, מסמנות לתינוק את הדרך לאחיזה והצמדות טובה לשד אך הן לא תנאי להנקה. ההנקה עצמה נעשת ע"י לחץ של לשון התינוק על ההילה ועל צינורות החלב שבתוך השד. חשוב לראות אם בזמן גירוי כמו קור הפטמה יוצאת החוצה. בכל מיקרה ישנם דרכים שונות להתמודד עם הבעיה כמו שאיבה להוצאת הפטמה או פטמת סיליקון (אם אין בררה אחרת ). לאחר הלידה אם יש קושי מומלץ להתיעץ עם יועצת הנקה. יעלה

07/09/2011 | 09:54 | מאת: לירז

גם לי הייתה את הבעיה עם הילד הגדול לגבי פטמה אחת , אך ברגע שהתחלתי לשאוב קצת הפיטמה יצאה ולא הייתה בעיה להניק.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה