2 שאלות בבקשה:

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/11/2014 | 17:25 | מאת: לימורבד

כשאני שואבת חלב אני נאלצת להחליף צד כל מספר דקות כיוון שהזרם נפסק כאשר אני מניקה אז הילד צמוד לי לשד אחד ליותר זמן אבל אני חוששת שהוא מקבל את הכמות רק בתחילת ההיצמדות (כיוון שבשאיבה ראיתי שיוצא חלב רק בשתי הדקות הראשונות) מה יהיו ההשלכות במידה ואשלב תצ,ל והנקה? תודה מראש

בוקר טוב לימור לשאלתך : יש הבדל משמעותי בין הנקה לשאיבת חלב . כאשר התינוק צמוד לגופך ויונק, הוא גורם לגירוי עיצבי של ההילה , ששולח אות למוח להפריש הורמון פרולקטין - הגורם ליצור חלב . כך שלאורך כל ההנקה התינוק מקבל חלב . הגוף כל הזמן מייצר חלב כיוון שיש גירוי עיצבי . יש לזכור שהתינוק הוא המשאבה הטובה ביותר . תהליך השאיבה הוא לא מדד ולא ניתן להסיק ממנו מסקנות . בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה