התנתקות ובכי בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/10/2014 | 16:46 | מאת: מריה

שלום, יש לי תינוקת בת 3 חודשים שעד עכשיו הנקתי אותה הנקה מלאה בלי שום בעיה. בכמה הימים האחרונים, בעיקר בערב, אני מרגישה שאין לי מספיק חלב. היא יונקת במשך מספר דקות ואז כל הזמן מתנתקת, ואחרי כמה פעמים גם מתחילה לבכות. ניסיתי להחליף צד כשזה קורה. גם בצד השני היא יונקת כמה דקות ואז מתחילה להתנתק ולבכות. כשאני לוחצת על השד יוצא קצת חלב, אבל כשניסיתי לשאוב לראות אם באמת יוצא משהו, יוצאות רק טיפות (לא היתה לי בעיה לשאוב בעבר). אני אמורה להתחיל לעבוד שבוע הבא והתחלתי לשאוב יותר בבית בניסיון להגביר את כמות החלב ולהקפיא כמה שקיות, וזה השלב שהתחילו הבעיות. מה אני עושה לא בסדר? האם באמת יכול להיות שפשוט מתחיל להגמר לי החלב? חשבתי ששאיבות אמורות לעודד את ייצור החלב, אבל נראה שזה עושה את ההיפך... אשמח לעזרה. אני לא כ"כ רוצה לעבור לתחליף חלב :( תודה

מריה שלום ראשית כל עוד שהיא יונקת החלב לא יגמר .חשוב לשמור על רוגע ולא להיות לחוצה. לגבי השאיבות ממליצה לך לשאוב בשעות הבוקר ולא בשעות הערב .אלו שעות שאנו עייפות יותר והכמות מעט פוחתת , אך כשהיא יונק הגוף שלנו יודע ליצר כמות חלב מספקת בשבילה . כשאת חוזרת לעבודה, רצוי לשאוב במהלך יום העבודה, כדי לשמור על יצור החלב . מסיבה התפתחותית בגיל זה התינוקות מאוד סקרנים לגבי הסביבה לכן ממולץ להניק בחדר שקט . בהצלחה ושבת שלום

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה