תדירות הנקה של תינוקת בת שבוע

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/09/2014 | 20:16 | מאת: טובה

שלום, התינוקת שלי בת שבוע וניזונה מהנקה בלבד. אין לה שעות הנקה מסודרות והיא מבקשת לינוק (בוכה ומחפשת) כול שעה בערך. היא יונקת במשך כחצי שעה ואז נירדמת וכעבור חצי שעה היא שוב מתעוררת לינוק. אם אני משתמשת במוצץ אז היא מפספסת ארוחה אבל לא אוכלת יותר בארוחה הבאה. אני יודעת שאין לי בעיה של חוסר בחלב כי אני רואה שיש והיא עלתה במשקל מאז שהשתחררנו מבית החולים. איך אפשר לסדר לה את הארוחות שאני אצליח גם לתפקד (יש לי עוד ילדה בבית)?

טובה שלום מנסיוני במצבים אלו , בתחילת ההנקה ,אני ממליצה להוריד את כל הבגדים של התינוק ,כהוא נישאר עם טיטול בילבד. זה גורם לו, להישאר ערני בזמן ההנקה מהשד ראשון,ומונע ממנו להרדם במהלך ההנקה . חום גורם לתינוקות להרדם , בגין חום גופך , מזג האוויר במדינה הוא חם , כמות הבגדים שהוא לבוש ,גם בחורף בדרך כלל אנו מחממים את הבית . לכן שד ראשון ללא בגדים עד שהוא מסיים לאכול .להרים לדקה לגרפס , לאחר מיכן,להלביש, הדבר גורם לו להתעורר . ולאחר מיכן לניק שד שני. בהאכלה הבאה להתחיל מהשד שסיימת איתו . זה יגרום לו להיות ערני במהלך היניקה , רגוע , ישן טוב יותר . גמר חתימה טובה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה