גמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

24/08/2014 | 13:30 | מאת: אמא של טליה

שלום רב, הבת שלי בת שלושה חודשים. עד גיל חודשיים הנקתי אותה הנקה מלאה, אך כיוון שהיא לא עלתה מספיק במשקל, הרופא המליץ להוסיף לה פורמולה כהשלמה. עשיתי את זה ובמקביל לקחתי כדורי חילבה והתחלתי לשאוב כדי להעלות את כמויות החלב (הכמויות ירדו עקב כך שהיא פצעה לי את הפיטמה הימנית- בגלל הגזים היא נהגה למשוך לי אותה). לשמחתי, כמויות החלב עלו, וגם היא עולה במשקל יפה, אבל לאחרונה היא לא מעוניינת לינוק ממני ומעדיפה את הבקבוק. אני שואבת בינתיים, אבל לאחרונה כל שאיבה לוקחת המון זמן וזה מאד מעייף אותי פיזית ונפשית ולכן אני שוקלת להפסיק. הסיבה היחידה שאני רוצה להמשיך זה בגלל שאני יודעת כמה זה חשוב לילדה מבחינה בריאותית, והייתי רוצה להמשיך לפחות עד גיל חצי שנה. אני יודעת שזה מאד מנחם אותה אחרי שהיא מקבלת חיסון, והיא מאד אוהבת לינוק בבקרים (למרות שזה מתוך שינה והיא לא ממש מרוקנת את השד- והיא יונקת כל פעם שהיא מתעוררת רק מצד אחד). אני בקונפליקט מאד גדול עם עצמי כרגע (וההורמונים לא עוזרים, וגם רגשות האשם של אם-אני-אפסיק-אני-לא-אהיה-אמא-טובה ממש לא מוסיפים), ואני מפחדת לערוך לה גמילה כי אני יודעת שאין דרך חזרה... יש עצה למצב כזה? תודה!

שלום אמא של טליה ראשית כל הכבוד לך על הנחישות, והמאצץ שאת משקיעה . השאיבות הם באמת עבודה קשה . אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה , כדי שנוכל לראות מדוע היא מסרבת לינוק ומעדיפה בקבוק .יכול להיות שהיא מסרבת לינוק בגלל תנוחה , כיוון שישנם זמנים שהיא יונקת ברצון מהשד . לכן רצוי לפנות ליועצת הנקה בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה