לחולי הקרוהן שבינינו
דיון מתוך פורום סטומה - תמיכה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4210600,00.html
היי לכולם, מי שקרא את הספר של שרה חמו'שביל הזהב לריפוי טבעי' - המבוסס על 'שיטת קינגסטון' יודע שמזון מעובד (כן, גם 'טבעול' הכל-כך לא טבעי...) הוא רעה חולה הגורמת לרבים מתחלואינו. אני עצמי מנסה עכשיו ליישם את אורח החיים של 'קינגסטון': קשה מאוד מאוד. כמעט סגפני אפילו. השיטה מבוססת על אכילה מרובה של פירות וירקות. הירקות הם בכמות כמעט 'היסטרית'. קשה מאוד לבעלי סטומה. יש לי יציאות מסביב לשעון. ממש עינוי. עם זאת, החלטתי שצריך לעשות שינוי. לא לסוכר - על כל נגזרותיו (גם דבש וגם סירופ מייפל טבעי - הם סוכר), קמח לבן, אורז לבן. אם אפשר לצרוך יותר ירקות אורגניים - מה טוב. המון פעמים אנחנו מדברים כאן על אוכל ומזכירים "ואני אוכל ממש הכל! איזה כיף!". אנחנו כמעט לא נעצרים לחשוב אם באמת כדאי לנו לאכול את "הכל"... מבורקסים עד עוגות; מעוגות עד פיצה; מפיצה עד סטייקים. אני ממליצה לכולם גם לעיין בספרה החדש של רחל טלשיר 'השיטה הסודית'. הרבה תובנות יש בו. לנו - בעלי הסטומה, נדמה כי זה 'כבר אבוד'. הרי יש לנו כבר סטומה. מה תזונה בריאה תועיל לנו בכלל. אני רוצה להזכיר לכולנו - שגם בעלי סטומה וגם חולי קרוהן שמערכת העיכול שלהם גורתה שנים ארוכות ובוודאי חולי סרטן שהחלימו - כ-ו-ל-נ-ו בפורום הזה בסיכון גבוה ללקות בסרטן המעי הגס - ואנחנו חייבים לעשות משהו אחרי המחלות הקשות שסבלנו מהן, בין שמדובר בקרוהן ובין שמדובר בסרטן המעי/רקטום. אוכל מתועש - אאוט. סוכר לבן - חלאס. אביב שמח :)