בוטוקס למיגרנות תכופות

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

25/09/2016 | 13:25 | מאת: בוטוקס למיגרנות תכופות

שלום רב דר.רציתי להתייעץ עימך לגבי בעיה מכאיבה ביותר שאני סובלת ממנה-מיגרנה כרונית, מופיעה כמעט יום כן יום לא,החמירה למצב כזה בשנה האחרונה בפתאומיות,מופיעה בקימה מהשינה סביב מחזור וללא טריגרים נוספים הנראים לעין,נבדקתי אצל נוירולוגים ניסיתי איפולי מניעה תרופתיים למיגרנות שום דבר לא הקל , כרגע מטופלת בתרופות להתקף חריף.מן הסתם הטיפול הזה לא משביע רצון כלל ולא מאפשר שגרת ואיכות חיים נורמלית.סובלת נורא מהכאבים ומיןאשת מהכדורים הכושלים. שמעתי רבות על טיפול בהזרקות בוטוקס להקלה במיגרנה.שמעתי המון כמה שזה לא משפיע לא עוזר וכו, אבל חושבת שכל טיפו הוא אינדיווידואלי. אני כרגע חיילת כבת 20.אין דבר שרוצה יותר מלחזור לשגרת חיי! מעוניינת לשמוע מה דעתך על בוטוקס בשביל בעייתי וכמה נפוץ הטיפול ואיזה אחוזי הצלחה אמיתיים כרוכים בדבר? מלבד החיסרון של המחיר היקר שלא יהיה לי קל,חשוב לי לדעת באיזה אופן והאם בכלל עוזר ? כי אם כן מיותר להגיד שמוכנה לנסות!!

שלום רב, כאבי ראש מסויימים מקבלים אבחנה של מיגרנה כרונית או מיגרנה אפיזודית. במצב זה המטופל מרגיש כאבי ראש חוזרים ונשנים. כאבי הראש החוזרים בתדירות קבועה וגבוהה הם הסימפטום הראשי. סימפטומים נוספים מתייצגים כבחילות (רגישות בבטן), כהקאות ורגישות גבוהה לצלילים ולאור. רוב הסובלים ממיגרנות מרגישים התקפים חוזרים. אצל חלק מהסובלים אפשר לגרום להתקף עי חשיפה לאוכל, לשתיה או לריח. לחצים גם יכולים לגרום להתקף ואפילו טיפול בסטרס ומיגורו יכולים לגרום להתקף. הסובלים ממיגרנה כרונית, סובלים מהתקפים יותר מ 15 ימים בחודש למשך שלושה או יותר חודשים. ובלפחות מחצית מההתקפים - כאבי הראש מלווים בסימפטומים נוספים. כל התקף נמשך כארבע שעות או יותר. במיגרנות אפיזודיות ההתקפים מתרחשים בתדירות נמוכה יותר מבמיגרנה כרונית. האבחנה אם כך חשובה למדי. בעיקר משום שמחקרים שהשוו את תדירות ההתקפים אצל מי שטופל עם בוטוקס לעומת מי שטופל עם אינבו (פלצבו, תרופת סרק) הראו ירידה בשכיחות ההתקפים וכתוצאה מכך הקלה לסובלים ממיגרנות כרוניות. ההקלה שנמצאה במחקרים שווה כמותית ל15% ירידה בשכיחות ההתקפים. לדוגמא למי שסובל כ 20 ימים בחודש ממיגרנות ההטבה מתורגמת לשלושה ימים בלבד ועל כן המטופל ימשיך לסבול ממיגרנות אולם במקום 20 ימים בחודש בהם לא יוכל לתפקד יסבול 17 ימים. לפי מחקרים אחרים אנחנו יודעים שיעילות הטיפול גבוהה והשפעה כזו ניתן לקבל בכ 90% מהסובלים ממיגרנות כרוניות לתקופה של כשלושה-ארבעה חודשים. מחקרים שהשוו את השיפור באיכות החיים של סובלים ממיגרנות כרוניות שטופלו עם בוטוקס הראו בצורה סבירה שקיים שיפור משמעותי מספיק. בה בעת, מחקרים הוכיחו שבוטוקס איננו יעיל כטיפול לסובלים ממיגרנות אפיזודיות. ניתן למצוא סימוכין באתר של החברה האמריקאית לנוירולוגיה. לאור האמור לעיל, ראשית חשובה מאוד האבחנה הנכונה. לאחר אבחנה נכונה אפשר לשקול טיפול בבוטוקס למיגרנות כרוניות ולדעתי הטיפול בסל הבריאות. כל המחקרים מדברים בסטטיסטיקות של עשרות ומאות מטופלים ואינם דוברים את השפה האישית ואינם מדע מדוייק המשקף את הסובל ממיגרנה ברמה האישית. בסופו של דבר, אדם הסובל ממיגרנות ינסה הכל כדי להיטיב את מצבו ולו בשל התקווה להקלה מסויימת. ישנם גורמים רבים נוספים המשפיעים על ההחלטה לטיפול, אולם בגלל התקווה שטיפול בבוטוקס יועיל או יקל את הסבל והיאוש מהטיפולים הקיימים והניתנים רבים מנסים למצוא הקלה בבוטוקס. חלק מהמטופלים ימצאו שהבוטוקס יעיל ומיטיב את מצבם וחלק ימצאו שהטיפול בבוטוקס היה לחינם. המחקרים וההתוויות הנוכחיות לטיפול מוצגים לעיל ואני יכול להוסיף מנסיוני האישי שנתקלתי כבר במקרים שהיה כדאי להזריק בוטוקס כדי להקל על מיגרנות כרוניות. בסופו של דבר, ההחלטה לטיפול היא אישית ורק מי שסובל ממיגרנות תכופות יודע לשקול כמה כדאי לנסות טיפול שאיננו תמיד מוצלח ושאיננו מבטיח הפסקה מוחלטת בהתקפים ובכאבים לעומת הסבל. בברכת רפואה שלמה ושנה טובה דר ממלידר אבי 054-4435085

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים