שאלה

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

25/06/2012 | 10:02 | מאת: ח

האם אפשר להזריק בוטקס למי שיש נטיה בקימטוטי-כיווץ מתחת לעיניים במיקום הפנימי ביותר(לא החיצוני)? תודה!

30/06/2012 | 21:28 | מאת: ד"ר כהן שרית

אחד מתפקודי השריר הטבעתי סביב העין המצוי בסמיכות לעפעף התחתון הינו שמירה על טונוס העפעף .עם הגיל חל ריפיון של העפעף התחתון אשר מחמיר בהדרגה.זוהי הסיבה שיש לבדוק את רמת הרפיון ומהירות חזרת העפעף למקומו לאחר משיכתו קדימה ,שכן כאשר מרפים את השריר,במטופל/ת בעלי רפיון עפעף העפעף עלול לצנוח ולהחמיר את הרפיון.זוהי הסיבה שלא מומלץ להזריק בוטוקס בחצי הפנימי של עפעף תחתון.גם במטופלים בעלי עודפי עור הדבר לא רצוי שכן הזרקה לאזור זה עשויה אמנם לטשטש את הקמטוטים אולם גם לגרום להופעה של "שק" עורי בחלק התחתון של העפעף.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים