גוש בשפה העליונה כתוצאה מהזרקה

דיון מתוך פורום  בוטוקס, מילוי קמטים

שלום. לפני 5 חודשים הזריקו לי חומצה הילרואנית רסטילן לשפה העליונה. יש לי מאז גוש דיי קשה מעל השפה העליונה שגם נצפה באולטרסאונד. הוא לא כואב או מפריע גם מבחינת הנראות לא מאוד בולט. השאלה אם זה לא מצב מסוכן? האם עלולה להתפתח במקום דלקת? נדידה של החומר? האם כדאי להמיס? אציין שהגוש לא השתנה מאז ההזרקה והוא באותו גודל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, תוצאה כזו מתקבלת בהזרקה לא נכונה. החומר יעלם בעצמו בסופו של דבר אך עלול לגרום לתופעות לוואי לא נעימות כמו אדמומיות ונפיחות בזמן הפירוק. ניתן להאיץ את העלמות החומר עי הזרקת אנזים ספציפי. אשמח להיפגש ליעוץ במרפאה. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 077-81-81-087

07/01/2019 | 11:30 | מאת: עדי

תודה רבה על תשובתך. האם המצב מסוכן? עלולה להיות נדידה כל הסיכונים חלילה של חדירה לעורק של חומר, זיהום וכו'. בינתיים אין נפיחות ואדמומיות במקום. תודה רבה.

למיטב ידיעתי לא קיימת סכנה אחרת וגם לא דווח במחקרים על נדידת חומצה היאלורונית. קיימת נדידה של קומפלקס סיליקון - תגובת הגוף לסיליקון וכנראה זה התבלבל לך עם חומצה היאלורונית. אין סכנה לחדירה לכלי הדם אחרי הפעולה. תופעת לוואי נדירה כזו עלולה להתרחש רק בזמן ההזרקה לכלי דם. המטרה במענה הראשון הייתה להרגיע אותך מכל הצרות שעברו בראשך או שקראת עליהם ב דר׳ גוגל ושתביני שכדאי להגיע לטיפול בהמשך במרפאתנו. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס, מילוי קמטים