עייפות מתמשכת

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

03/04/2012 | 14:37 | מאת: שושנה

שלום בת 58 לאחר לימפומה תאי b שלב 4- +כימו והשתלת מוח עצם.עבר כעשור ואני בהגדרת ההמטולוג "הפוגה". העייפות לא מרפה ממני, רגישות וחוסר סבלנות ונטייה לבכי במצבי לחץ. האם יש טיפול שיכול לשפר את אכות חיי? הייתי אצלכם במרכז לפני כשנה. התוכל להפנות אותי או לייעץ מה לעשות? תודה

עייפות היא בעיה שכיחהמאוד בקרב מחלימים מלימפומות. לפעמים התסמינים יכולים להמשך שנים רבות ואין טיפול יעיל. מצד שני, מה שאת מתארת כאן יכול להיות תסמינים של דכאון. לכן הייתי מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך ולשקול טיפול כנגד דכאון שהוא טיפול מאוד פשוט. במידה ותראי כעבור חודשיים שלושה שאין כל שיפור במצב יהי מקום לשקול מה לעשות הלאה ואולי להפסיק את הטיפול הזה. אופציה נוספת היא האפשרות לנסות ריטלין, שנמצא במספר מחקרים כיעיל כנגד עייפות של מחלימים מסרטן- אבל זה דורש מרשם מנוירולוג. אני מקוה שעזרתי במשהו, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן