עיצה למתמודדים עם תופעות לאחר ניתוח סגירת סטומה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

07/07/2011 | 10:22 | מאת: יעל

שלום, רציתי לשתף מנסיוני בתקוה שזה יעזור לעוד אנשים במצבי. לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לסגירת סטומה (הייתי איתה חצי שנה בעקבות סרטן הרקטום). מאז ועד לאחרונה סובלת מיציאות מרובות, ריצות לשירותים, חוסר שליטה מלאה על הסוגרים. עד היום לא הצלחתי לקבל עצות שממש עזרו לי להתמודד עם המצב ולצמצם את התופעות. הרופאים אמרו:סבלנות, זה לוקח זמן לפעמים עד שנתיים מסגירת הסטומה עד שהמצב יתייצב. בינתיים גיליתי מספר דברים שעוזרים לצמצם את התופעות. העיקרי הוא : להפחית את כמות האוכל בכל ארוחה. לצמצם את המנות!!! מאד קשה לעשות זאת אבל כדאי להתאמץ. כל מנה שמוזגים - לצמצם בחצי בלי לפחד. לא נשארים רעבים. ברוב במקרים במילא מוזגים ואוכלים יותר ממה שנחוץ ואנשים במצבים כמו שלי - עוד יותר חשוב לא להעמיס על הקיבה... כמובן שיש עוד תופעה חיובית נילווית - מורידים את המשקל העודף אם יש... וכמובן חשוב גם לא להגיע למצב של רעב דחוף - לאכול גם ארוחת ביניים קלה בין הארוחות. כמובן, חשוב גם לשים לב אילו מאכלים לא טובים ומגרים את הקיבה - מטוגנים, מתובלן יתר על המידה וכו' אבל הכי חשוב - לצמצם מנות!! מקווה שעיצה זו תעזור לעוד אנשים במצבי כי בינתיים זו הדרך הכי טובה (לי בכל אופן) להפחית את התופעות ולייצב את המערכת...

יעל שלום, אנו מודים לך על ששיתפת אותנו בפתרונות שמקלים על התופעות לאחר ניתוח סגירת סטומה. בברכה, צוות מרכז מתחילים מחדש

09/04/2012 | 21:59 | מאת: אדלה

תודה יעל. אנסה. סובלת מבעיה דומה

מנהל פורום החלמה מסרטן