דיקור סיני

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

12/09/2012 | 01:10 | מאת: שלי

שלום. לפני כשלוש שנים עברתי הקרנות בגב כתוצאה ממחלת המיאלומה כרגע אני בהפוגה מהמחלה. בשבוע האחרון ישנה רגישות מסויימת באיזור שהיו ההקרנות וגם בצלעות מצד ימין. בדיקות הדם תקינות. האם אפשר/כדאי לעשות דיקור סיני באיזורים הרגישים כדי להקל/לשחרר? תודה.

יש שתי בעיות עם טיפולים אלטרנטיביים אחרי מילומה: האחת היא סכנה לשברים מקומיים עקב הפעלת לחץ מקומי והשניה היא סכנה לדימום מקומי אם רמת הטסיות נמוכה או זיהום מקומי אם הכדוריות הלבנות נמוכות. לכן: אם ספירת הדם תקינה (טסיות וכדוריות לבנות) ןאם הטיפול הוא דיקור שטחי ועדין ולא כרוך בלחיצות או דיקור לעומק אני לא רואה סיבה שתמנע ממך דיקור סיני. כן הייתי ממליץ שאת הדיקור יבצע מישהו מיומן בעל נסיון בוגר לימודים במוסד מוכר ולא איזה חאפר שדודה כלשהי המליצה עליו ושעלול להזיק יותר מלהועיל . בהצלחה. צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן