אוזן פקוקה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/10/2004 | 21:20 | מאת: tomy

במהלך קורס צלילה , כנראה לאחר שלא איזנתי לחצים (פימפום) בזמן, נפקקה לי אוזן ימין - אני לא שומע בה אלא המהום רצוף, לעיתים קרובות יש לי כאבים עזים ביותר, לפעמים בצורת דקירות, יש לי לחץ בסינוסים סביב העין ובלחי. בהמשך הקורס הרגשתי טוב בצלילה (הצלחתי לאזן לחצים, לפמפם) אך גרוע מחוץ למים. בבדיקת רופא צלילה בסיום הקורס - נמצא שעור התוף תקין, וקבלתי סינופד. מאז הייתי אצל רופא אאג שזיהה נוזלים באוזן הוסיף לי אוטריוין ג'ל לאף, אך ללא הועיל. כל הפטנטים לשחרור הלחץ - מסטיק, בליעת רוק, הזזת הלסת וכו' לא עוזרים. חימום האזור (בקבוק מים חמים) מקל על הכאבים והלחצים. שאלתי - בהנחה שהתעלה בין האוזן לחלל הפה והאף חסומה/נדבקה כתוצאה מאי פמפום בזמן - האם יש דרך כלשהי לשחרר את הסתימה, לפתוח את התעלה ??? כירורגית אולי ?

שלום לך טוני, אכן אתה בבעיה ובבעיה מוכרת. כך קורה שרצון עז להמשיך בצלילה ובמיוחד תוך כדי קורס, גובר על סימני האזהרה והאיתות הראשוני שקיבלת שיש בעיה באיזון הלחצים ואתה המשכת בצלילות למרות זאת. כמובן לכשהבעיה התחילה היית צריך להפסיק מיד ולתת לאוזן התיכונה ולצינורית ע''ש אוסטכיוס מנוחה. עכשיו האיזור בצקתי, מגורה מאוד ואולי אפילו דלקתי ולכן הצינורית חסומה יחד עם הצטברות נוזלים בחלל האוזן התיכונה - "דלקת אוזן תיכונה". אוטריוון ג'ל לנחיר האף לפחות שלוש פעמים ביום, במיוחד לפני השינה וכדורי הסינופד היו אמורים לפטור את הבעיה תוך יום יומיים. במידה וזה לא כך עליך לחזור לרופא א.א.ג מומחה לבדיקה יותר מקיפה ומעמיקה על מנת לשקול דרכי טיפול אגרסיביות יותר שרופא א.א.ג מומחה אמור לדעת.

09/11/2004 | 06:26 | מאת: tomy

ראשית תודה לד'ר מלמד על תשובתך, לטובת כל המתענינים, אקדים ואומר שבעיתי - חודש לאחר הארוע עדין לא נפתרה. עדיין יש לי ירידה משמעותית בשמיעה - וזהו מטרד חמור מאוד - פרושו של דבר הוא שכאשר חבורה משוחחת במרחק מטר ממני, אני לא שומע את דבריהם ולא מסוגל להיות מעורב בשיחה. ביחוד אם יש רעשי רקע בסביבה.גם בבית לא קל לבקש כל הזמן מכולם לחזור על דבריהם פעם אחר פעם. לא אחת אני מתיאש מלשמוע, ופשוט מתנתק מהסביבה. ברצוני להדגיש שאין להסיק מכך למקרה אחר, אך אני מביא את הדברים כדי שחברי הצוללים יהיו מודעים לדרכי הטיפול - ויותר - לא לזלזל בהתרעות שהאוזן משדרת לך במהלך הצלילות ! לאחר כשבועיים בלי שיפור, פעלתי ע"פ המלצת ד'ר מלמד - "עליך לחזור לרופא א.א.ג מומחה לבדיקה יותר מקיפה ומעמיקה על מנת לשקול דרכי טיפול אגרסיביות יותר שרופא א.א.ג מומחה אמור לדעת. " ובהמלצת רופא הרשות לצלילה פניתי למכון לרפואה היפרברית (תא לחץ) בבי"ח אסף הרופא, ושם אני מטופל אצל רופא אא'ג בביה"ח, בתדירות שבועית. הופניתי לבדיקת שמיעה , בה אובחנה ירידה בשמיעה באוזן ימין עם חשש לפגיעה עצבית. טופלתי באנטיביוטיקה (דלקת) - סדרה שניה. הופניתי לבדיקת שמיעה נוספת, בה אובחנה ירידה נוספת בשמיעה באוזן ימין, אך שיפור בפגיעה העצבית. התחלתי טיפול בסטרואידים ומחר אעבור בדיקה נוספת בה ממחדירים מכשור לצפיה בחללי האף. האבחנה הכללית היא דלקת באוזן החיצונית, הצטברות נוזלים באוזן התיכונה (אולי גם דם קרוש), והדבקויות בתעלה ע"ש "אנטייוכוס" (רק צרות עם האנטייוכוס הזה...) הענין לא פשוט, לעתים מדאיג מאוד, כבר הבנתי שההחלמה (אם בכלל) תהיה ממושכת, ואני מקוה לטוב. - מוטי .

01/11/2004 | 18:06 | מאת: ארז

גם לי יש את אותה הבעיה בדיוק והייתי שמח אם הייתם יכולים לתת לי פיתרון.בתודה מראש,ארז.

שלום לך ארז, קרא בעיון את עצתי לקודמך ונהג בהתאם, במידה ועדין הבעיה ממשיכה אתה מוזמן להתקשר וננסה לעזור. - 048377851

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)