נמק עצם והקשר לצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/10/2004 | 10:44 | מאת: דניאל

שלום לדר' מלמד, אני בן 49 צולל למעלה מ20 שנה בתדירות רבה, לאחרונה בעקבות כאבים בפרק הירך עברתי צילומים וגם MRI והועלה חשד לנמק בראש פרק עצם הירך. אני עתה על קביים והרופא האורטפד אמר שיתכן והטיפול בתא לחץ עשוי לעזור לי אך הטיפול אינו בסל השירותים, אנא עיצתך בתודה.

שלום לך דניאל, אכן יתכן מאוד כי הנזק הפתולוגי לראש עצם הירך - נמק עצם אווסקולרי ( AVN ) מקורו במחלת "הדקומפרסיה הסמוייה" כתוצאה מצלילות אוויר מרובות בעבר,בעיקר צלילות אוויר עמוקות מ30 מטר ולא מבוקרות כראוי. לעומת זאת יתכן גם כי פתולוגיה זו שהופיעה בגילך אינה קשורה לצלילה אלה לגורמים אחרים כמו תרופות מיוחדות שלקחת בעבר, מאמץ גופני, חבלה וכדומה, ניתן כמובן לבדוק זאת בתחקיר מדויק ומקיף. האורטופד המטפל בך צודק, ניתן לטפל בפתולוגיה זו ובהצלחה רבה מאוד בעזרת תא הלחץ, זאת במידה במידה והנזק המופיע ב MRI הינו נזק התחלתי תוך לשידי ומרקם העצם עדיין שמור. במקרים אלה ניתן להגיע לריפוי מלא, על פי ניסיוננו ב 95% מהחולים. אנא צור איתנו קשר לפרטים נוספים 048377851. בנתיים, בשום אופן אל תדרוך על הרגל החולה, השתמש בקביים !

12/10/2004 | 12:39 | מאת: דניאל

תודה רבה מאוד, אתקשר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)