אפילפסיה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/08/2004 | 15:45 | מאת: מיכל

שלום לד"ר יהודה מלמד, בני בן 13 ,ומאז גיל 6 אובחן כחולה אפילפסיה - בגירסה הקלה שלה. הוא מאוזן על ידי כדורים (דפלפט). כאשר יש פרכוס (לעיתים רחוקות, בדרך כלל כאשר יש בעיית רמה של התרופה בגוף - בעקבות שינוי במשקל), הוא בא לידי ביטוי ברעד בגפיים. הוא בהכרה מלאה בעת הפרכוס. מעבר לכך הוא בריא לחלוטין וכאמור, הפרכוסים מתרחשים לעיתים מאד רחוקות. האם לאור התמונה הזו הוא רשאי לעבור קורס צלילה (בו הוא חפץ ביותר) ולצלול? תודה, מיכל.

שלום למיכל, לצערי, ולדעתי בצורה חד משמעיתי, אין להרשות קורס צלילה לנער אם אכן נעשתה אבחנה של אפילפסיה. כל התקף של טשטוש ובוודאי של איבוד הכרה בתווך מימי והתת מימי עלול להסתבך בשאיפת מים ובטביעה. גם באשר לצורה הקלה של האפילפסיה שאת מתארת, עדיין, לדעתי, אין לאפשר צלילה עם ציוד צלילה אוויר דחוס. ליתר פירוט ואפשרויות את מוזמנת להתקשר אלי - 048377851 או 048377812

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)