נזקים בשימוש בתערובות המכילות הליום.

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/07/2004 | 19:46 | מאת: mark

דר' מלמד שלום רב. בשנים האחרונות השימוש בהליום הופך להיות נפוץ יותר ויותר והוא לא משמש רק לצלילות טרימיקס עמוקות אלה גם לצלילות לעומקים רדודים יותר. מספר שאלות. א.האם ישנם מחקרים אשר בודקים אם יש נזק מצטבר בנשימת הליום, האם יודעים על נזקים כאלו היום בעלם. ( דובר על הליום כקטליזטור לבריחה של סידן מהעצמות) ב.נשימה של הליום בחניות דקומפרסיה בתערובות של 50%HE 50% O2 , לאחרונה יותר ויותר צוללים מאמצים את השיטה הזאת, יש לזה כמובן את היתרונות של אי צבירת חנקן ברקמות, בהחלפת גזים יש נפילה קטנה יותר בלחץ החלקי של ההליום, מתנקה יותר מהר. על פניו זה נשמע כגז הנשימה האידיאלי, אבל, אני מניח שיש לזה גם השלכות שליליות , מה דעתך בנושא, יש השלכות כאלו? ( הכוונה להשלכות גופניות לא לחסרונות כגון עלייה מהירה מידי של צולל בגלל חוסר יכולת שלו להתאזן והדקומפרסיה שהוא יכול לקבל תוך כדי העלייה) ג.לדעתך, לאור הניסיון שנצבר עד היום בשימוש ב RGBM, עד כמה המודל הזה בטוח לשימוש בהשוואה מול בולמן בצלילות של 60-100 מטר. בברכה, מארק פדר

שלום למארק, אין נזקים משימוש נכון !! בתערובות הליום לצלילה, הדגש הוא על שימוש נכון ומקצועי. לצערי צר מקום הזה להרחיב בתשובות לכל לשאלותיך, אנסה בקצרה: 1. מהניסיון העצום שהצטבר במשך כשלושים ויותר שנות ניסיון בצלילות רוויה וגיחה בים הצפוני עם שימוש נירחב מאוד בתערובות הליום, יחד עם כל המחקרים בנושא, המסקנות הן כי צלילות עם תערובות הליום הרבה יותר בטוחות מצלילות אוויר! במידה ועושים אותן נכון ובפרופילי דקומפרסיה נכונים גם אין תופעות של נזק מצטבר. אין אני יודע על הליום כקטליזטור לבריחת סידן,אני שומע זאת פעם ראשונה.לדעתי, הליום בהיותו גז אינרטי, פיזיקאלי וגם פיסיולוגי, אינו יכול להיות קטליזטור. 2. בעיקרון אם היה אפשר להחליף את כל החנקן בהליום והיה אפשר לפתור את בעיית איבוד החום הרי תערובת 50%50 הליוקס עדיפה על ניטרוקס, כמובן בפרופילי דקומפרסיה נכונים. החנקן בעייתי הרבה יותר מהליום בהקשרים הפיסיולוגים בצלילה. 3. אכן פיסיולוגית פרט לנושא איבוד החום והמחיר הגבוה, תערובת הליוקס בפרופילי דקומפרסיה מתאימים, לדעתי, היא התערובת האידיאלית לצלילה. 4. לגבי ה Reduced Gradient Bubble Model , גישה זו היא מהשנים האחרונות ואני לא מספיק יודע עליה. ממליץ לך לרכוש את הספר של Bruce R Wienke בנושא בהוצאת Best Publishing Company , תוכל דרך האתר שלהם. ליתר פרטים תוכל להתקשר - 048377851 או 048377812

03/08/2004 | 13:20 | מאת: mark

דר' מלמד שלום ציינת שתערובת הליום בחניות דקו' מתאימה בפרופילים נכונים תוכל לפרט יותר על הפרופילים האלו ?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)