רגל סוכרתית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/04/2004 | 18:13 | מאת: אריאל

שלום רב! סבא שלי בן 94, סובל מסוכרת מעל 15 שנה. סיבוכי סוכרת ידועים: נפרופתיה, רטינופתיה, נוירופתיה . כמו כן חולה לב וסובל מבעיות עם הכליות. לפני כחודשיים בערך, בעקבות יבלת שתלש מהאצבע בכף הרגל, נהיה לו זיהום עם גלד שחור, הוא סבל מדלקת וכל הרגל התנפחה לו. האבחנות: Diabetes Mellitus, Diabetic neuropathic N.H.W טופל באנטיביוטיקה, אמבטיות פולידין, בתחבושות וביריעות הידרוקולואיד. בעיקבות בדיקה של רופא מומחה לפצעים מורכבים, הומלץ לבצע בדיקת כלי דם ולשקול לכרות את האצבע. האם ניתן לטפל במצב בתא לחץ ולהמנע מכריתת האצבע? ואם כן למי עלי לפנות? (אנו חברי קופ"ח כללית וגרים בקריית ביאליק). בתודה מראש, אריאל.

שלום לאריאל, פצע קשה ריפוי מוגדר (במסמך משרד הבריאות), כפצע שאינו מגיב לטיפול רגיל לאחר כחודשיים ועל כן יש לבחון האם טיפול משולב עם תא הלחץ יכול להועיל. רוב הפצעים קשי הריפוי על רקע מחלת הסוכרת מגיבים הייטב לטיפול המשולב בתא הלחץ ( 75%- 80% ריפוי ומניעת קטיעה). לפני תחילת הטיפול המשולב בפצע קשה ריפוי בתא הלחץ יש לבצע בדיקת התאמה. בדיקת ההתאמה הינה בדיקת מצב חמצון הרקמה , בדיקה הנותנת מידע לגבי מצב כלי הדם הקטנים בסמוך לפצע. במידה ומצבם מאפשר ולו חימצון קטן ביותר הרי הטיפול בתא הלחץ עשוי להיות יעיל ביותר. הבדיקה והטיפול נעשים במרכזנו ונדרש כמובן טופס 17 מהקופה. הבדיקה והטיפול נמצאים בסל השירותים של משרד הבריאות!! רופא המשפחה ואו האורטופד המומחה חייבים לדעת זאת ולצייד את החולה במכתב הפנייה מקצועי שבעטיו יקבל החולה מהגורם המנהלתי של הקופה את טופס ה 17 שהוא טופס ההתחיבות לבדיקה ובמידה וימצא מתאים, התחייבות כספית לכיסוי הטיפול. למידע נוסף אתה מוזמן להתקשר - 048377851 או 048377812.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)