ורגל סכרתית שמפתחת גנגרנה של העור על רקע אי ספיקת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/12/2003 | 23:57 | מאת: ofer

חולה 78 copd ;aortic stenosis סכרת ורגל סכרתית שמפתחת גנגרנה של העור על רקע אי ספיקת דם האם יש נסיון בטיפול בתא לחץ??? הם יש פתרונות אחרים? עופר 050258123

שלום לעופר, Aortic Stenosis ו COPD אינם קונטראינדיקציה מוחלטת לטיפול משולב בתא לחץ אלא כל מקרה נבחן לגופו ולעיתים במידה והאינדיקציה מצדיקה זאת מטופלים גם חולים אלה לאחר בחינה מדוקדקת בתא הלחץ. באשר לבעיית הרגל הסוכרתית ובעיית אי ספיקת הדם, בחינה קלינית של הרגל יחד עם בדיקת TCPO2 שהיא בדיקת מצב חימצון הרגל, ניתן להגיע לאיבחון האם החולה עשוי להרוויח מהטיפול המשולב בתא הלחץ, כל זאת כמובן, בהתחשב גם במצבו הקליני הכולל של החולה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)