האם אפשר לטפל בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/11/2003 | 21:37 | מאת: מחפשת תשובות

בנוירופטיה ו/או מיופאטיה? תודה

שלום למחפשת תשובות, התשובה לשאלתך מותנת במהות הגורם הפתולוגי לניורופטיה ו או למיופטיה. במידה והגורם הפתולוגי קשור לחוסר אספקת חמצן לרקמה בצורה כלשהיא הרי יש רציונאל טיפולי. את מוזמנת להתקשר ליותר פרטים.

17/11/2003 | 18:44 | מאת: מחפשת תשובות

הרקע הוא שימוש בסטרואידים לאורך שנים רבות. במשך השנים פרדניזון כשבעיתות משבר אינפוזיות של סולומדרול. במשך כ-8 שנים אחרונות ירידה מאוד משמעותית בתיפקוד הגפיים. אני לא יודעת אייך ולמה זה קורה - לדרבי הנוירולוגים - אין מה לעשות, אבל אני עדיין מחפשת ישועה. תודה

23/11/2003 | 13:32 | מאת: מינה ארינוס

מדובר בחולה שעברה השתלת מח עצם לפני שנה, וקבלה סטרואידים במינון גבוה במשך השנה שעברה. לאחרונה, עקב תלונות על כאבים והגבלה בתנועה, התגלה avascular necrosis בשני מפרקי הירך ובשתי הכתפיים. האם ניתן לטפל ב- AVN בתא לחץ? אם כן, האם טופלו חולים כאלו אצלכם? מה פרוטוקול הטיפול? מה % ההצלחה? מה הסיכונים בטיפול? אני מודה לך מראש על תשובה מפורטת. בברכה מינה ארינוס

שלום למינה ארינוס, ניתן לטפל בעזרת תא לחץ במקרי AVN ובהצלחה רבה בתנאי ומדובר בסוג I או II המוכח ב MRI . כאשר הסיבה היא על רקע לא ידוע, אידיופטי, הגענו למעלה מ 90% הצלחה מלאה כלומר MRI תקין לגמרי בעשרות רבות של חולים לאחר כ 60 עד 90 טיפולים. ( פורסם בעיתונות המקצועית הרפואית ). כאשר הסיבה ל AVN היא סטרואידים ניתן לצפות בדרך כלל לעצירת התהליך לאחר מספר טיפולים גדול אבל ספק אם אפשר להגיע לריפוי מלא. הטיפול בתא הלחץ הוא טיפול יומי של כ - שעתיים ואינו כרוך בסיכונים. הטיפול נמצא בהליכים להכניסו לסל השירותיים. ליתר פרטים את מוזמנת להתקשר. מומלץ בנתיים אם הנזק הוא דו צדדי כאמור, כדאי מאוד להסתייע בכסא גלגלים ולהמנע לחלוטין מדריכה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)