הזדקנות מואצת עקב שימוש בחמצן

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/08/2003 | 18:15 | מאת: ניב ד

שלום. האם נערכו מחקרים בנושא הזדקנות מואצת של תאים ורקמות עקב נשימת תערובות עשירות בחמצן (כגון ניטרוקס או אפילו חמצן טהור במערכות נשימה סגורות)? הכוונה בעיקר בצלילה כמובן. השאלה אינה מתייחסת להשפעות הנובעות מחשיפה ממושכת מקומית, לחצים חלקיים גבוהים וכד' היכולים לגרום להרעלות החמצן למיניהן אלא ממש לנזק מצטבר כתוצאה מחמצון יתר, הצטברות חמצן בגוף וכד'. תודה !

שלום לניב, בגופנו הבריא מנגנונים שונים השומרים עלינו מנזקי החמצון עליהם אתה מדבר. גז הנשימה העיקרי מזה שנים רבות מאוד בצלילות מבצעיות בחיל הים ובציים אחרים הוא החמצן או תערובות עשירות בחמצן. מחקרים רבים נעשו בנושא הרעלת החמצן בציים ובמיוחד במכון לרפואה ימית של חיל הים שבמשך שנים היה ועדין מהמתקדמים ביותר בעולם בנושא. אין לצלילות חמצן או לצלילות עם תערובות עשירות חמצן נזקים וגם לא לטווח ארוך זאת במידה ושומרים על כללי הצלילה הנכונה ומקפידים במיוחד על פרופילי צלילה מבחינת עומקים וזמני חשיפה בעיקר מבחינת הלחצים החלקיים של החמצן. במידה ואתה מעונין במאמרים ספציפים שהתפרסמו בעיתונות המקצועית הפתוחה, תוכל לפנות למנהל מרכז המידע של המכון לרפואה ימית של חיל הים - 8693040 04

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)