צלילה לאחר התקף לב ...............

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/10/2016 | 15:48 | מאת: יעקב זיתון

בן 55 לפני 6 חודשים עשיתי מעקפים לאחר ארוע לב לאחר בדיקות אקו לב ובדיקת הולטר לב הבדיקות היו תקינות לגמרי כמו כן בדיקות הדם שלי היו תקינות היתחלתי לקחת אספירין וסטטינים חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה ברכיבת אופניים (80 ק"מ כל שבת ) אני מרגיש שיפור ניכר לאחר הניתוח בגלל המעקפים החדשים כלומר אפשר לומר שלאחר הניתוח הישתדרגתי למשל לאחר אימון רכיבה בשבת זמן ההיתאוששות לאחר אימון שבת הרבה יותר מהיר מלפני הניתוח ... בגיל 18 עשיתי קורס צלילה ואני מעוניין לחזור לצלול 1. האים יש הגבלה על עומק בצלילה?? 2. מתי עשוי להיתפתח תסחיף? 3. באיזה עומקים עשויה להתחיל מחלת דקומפרסיה ובאיזה זמני שהיה??

שלום לך יעקב, אכן אפשר לומר ש"השתדרגת" לאחר הניתוח ואכן כושרך הגופני חזר לתקינותו והיות ועברת כבר קורס צלילה הרי החזרה תהא קלה יותר. החזרה מותנת בבדיקת קרדיולוג שהוא גם רופא צלילה ובמידה ואכן כל הפרמטרים תקינים הרי שאין מניעה לחזרה הדרגתית לצלילה. ממליץ לך , במידה ותקבל אישור הקרדיולוג ותחזור לצלילה, לעבור קורס ניטרוקס ולהימנע מצלילות אוויר העמוקות מ 10-15 מטר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)