תסמונת המדור וטיפול באמצעות תא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/06/2016 | 16:49 | מאת: שי

הבנתי שהטיפול בתא לחץ נמצא מתאים לטיפול בתסמונת המדור (במקרים מסויימים), ידוע לך עד כמה הוא נמצא יעיל (במקרים לא קשים מדי) ? והאם יש התוויה רפואית מקופת החולים לטיפול בתא לחץ (הבנתי שזה מופיע ברשימה, אך לא ברור לי האם הקופה נוהגת לשלוח מטופלים בגין בעיות שכאלו)? אגב, האם אפשרי להגיע לטיפול באופן פרטי (ללא הפניה), ומה עלות כל ביקור פרטי (בתא בלחץ) ? תודה

שלום לך שי, "תסמונת מדור" - compartment syndrome היא הוריית טיפול המוכרת בסל השירותים לטיפול בתא לחץ כטיפול דחוף ! כלומר ככול שהטיפול יינתן מהר יותר מהאירוע או מהאבחנה, כך התוצאה טובה יותר. מן האמור לעיל הקופה מחויבת לתת טופס 17 בגין הוריית טיפול זו. הטיפול בתא הלחץ במקרים אלה אפקטיבי מאוד להורדת הבצקת ולתיקון האיסכמיה ואף מונע ברבים מהמקרים את הצורך במעורבות כירורגית.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)