קרישת דם וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/04/2016 | 14:37 | מאת: דודי

אהלן, רציתי לדעת אם יש סיכונים בצלילה עם קרישת דם? (אני יודע שלא מאשרים לצלול למי שיש קרישת דם אבל אני רק רוצה להבין עד כמה זה חמור) יש לי נטייה לקרישה, אבל בבדיקות שעשיתי הכל היה תקין. אני לא לוקח קומדין או משהו, עשיתי רק בדיקה פעם כי לאבא שלי היה קריש דם אבל מעבר לזה לי אין כלום. בכל אופן אני צריך לדעת מה קורה בצלילה אם במקרה, חלילה, אני כן סובל מקרישת דם שפתאום הופיעה ולא ידעתי ממנה. תודה.

שלום לך דודי, כללית אכן עלולה להיות בעיה בצלילה לצולל עם קרישיות יתר בדם. הבעיה בעיקרה היא בצלילות העלולות לחשוף את הצולל למחלת הדקומפרסייה. מצב של קרישיות יתר עלול להפוך "בועיות שקטות" לכאלו הגורמות לסימנים קלינים של מחלת דקומפרסייה. כמובן שכל מקרה נבחן לגופו.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)