אישור רפואי לצלילה עם סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

31/03/2016 | 10:54 | מאת: yoni

שלום ד"ר מלמד, אני בן 36 עם סכרת נעורים, עשיתי קורס צלילה מתקדם בתאילנד לפני כמה שנים. הייתי רוצה לצלול בארץ, בשביל זה אני צריך אישור רפואי. האם ניתן לקבל אישור רפואי לצלילה במצבי?

שלום לך יוני, כללית, כאשר כל מקרה לגופו ייבדק, אין מניעה לחולה סוכרת מאוזן לעסוק בצלילה ספורטיבית בתנאי שיודע היטב מחד, את המגבלות הפיזיות הגופניות הנובעות ממחלתו הבסיסית ומאידך המגבלות בסביבה התת מימית בה אף טשטוש הכרה עלול להביא לשאיפת מים לדרכי נשימה ולטביעה. אישור רפואי ניתן לקבל לאחר בדיקה ותחקור, אצל רופא צלילה בכיר. פנה לפרופ' פיני הלפרין בבית החולים איכילוב בתל אביב.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)