מעיכת סינוסים בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/03/2016 | 00:52 | מאת: דן

אני בן 38 בריא, צולל המון שנים עם ניסיון של כמה מאות צלילות. בחצי שנה האחרונה התחילו לי בעיות בסינוסים – בזמן ההעמקה, לעיתים בעומק של כמה מטרים ולעיתים בעומק של 10-15 מטר אני מרגיש כאב חד במצח. אני עולה מטר שניים ויורד חזרה ולרוב הכאב חולף מיד. ביציאה מהצלילה יש לי דם במסכה וברוק. אם אני עושה כמה ימי צלילה בד"כ זה לא קורה בצלילה הראשונה, אלא בצלילה השניה או ביום הצלילה השני. אחרי זה שזה קורה אני לוקח סינופד ואוטריוון וממשיך לקחת אותם בימי צלילה הבאים. מכיוון שאת חלק מהצלילות עשיתי כבר עשרות פעמים בפרופיל דומה ואף פעם לא היו לי בעיות סינוסים\פמפום אני מניח שמשהו בי השתנה וזה לא איזה צינון נקודתי או משהו דומה. מה יכול לגרום לזה ואיך אפשר לבדוק ולטפל בזה? אני צולל קבוע וזה די מציק ומטריד..

שלום לך דן, אתה מתאר תופעה ידועה שלעיתים מופיעה אצל צוללים מנוסים הצוללים בתדירות גבוהה. שימוש רב בטיפות אף ובסינופד עלולים לגרום לירידה בהשפעת הפעילות שלהם ולשימוש במינונים גבוהים מדי. בדרך כלל הימנעות מצלילה למשך כחודש עשויה לפתור את הבעיה, במידה ולא, מציע שתפנה לבדיקה אצל רופא א.א.ג המבין בצלילה, רצוי א.א.ג שהוא רופא צלילה. ממליץ על דר' יואב יניר במחלקת א.א.ג בבית חולים כרמל שבחיפה.

14/03/2016 | 14:20 | מאת: דן

תודה, באיזור המרכז יש רופא צלילה ואף אוזן גרון שאפשר לפנות אליו?

14/03/2016 | 16:27 | מאת: דני

תודה! אתה מכיר רופא אף אוזן גרון שהוא גם רופא צלילה ומקבל במרכז?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)