כאבי ראש בזמן צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/08/2015 | 19:44 | מאת: אורן

שלום, אני בן 25,צולל מעל 10 שנים. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבי ראש שמתחילים באמצע עד סוף הצלילה, וכשאני יוצא מהמים זה רק מחמיר. הכאב מלווה בסחרחורת ובחילה. ניסיתי הכל - הגברת רמת החמצן במיכל, שתייה מרובה, הפחתת לחץ במסיכה, ואף הפסקתי לעשן תקופה כדי להחזיר לעצמי כושר. שמעתי שאטמי אוזניים בזמן הצלילה יכולים לפתור את הבעיה. האם יש בזה הגיון?

שלום לך אורן, בדרך כלל תיאור כגון זה של כאבי ראש שלעיתים מלווה גם בסחרחורת, יכול להיות קשור בבעיית אוורור הסינוס הפרונטאלי הנמצא בקדמת המצח, אוויר דחוס נכלא בסינוס ולוקח לו זמן לצאת עם העלייה מצלילה. נסה להשתמש בטיפות אף מיד עם היציאה מהמים. שימוש באטמי אוזניים עלול לגרום לחבלת לחץ לעור התוף, ממש לא מומלץ. "הגברת חמצן",הפחתת לחץ במסיכה ?" מניפולציות שאיני מבינן. תבורך על הפסקת העישון !

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)