צלילה לאחר פציעה בטחול

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/07/2015 | 12:46 | מאת: דוד

שלום דר, לפני כ 3 חודשים נפצעתי בתאונת אופנוע בטחול. היתה לי hematoma ,בגודל 1.5 סמ עם מעטפת של עד כ4.5 סמ. אושפזתי למשך שבוע תוך ביקורת מתמדת, ושוחררתי למנוחה. נמנעתי ממאמץ ופעילות ספורטיבית במשך כל הזמן שעבר. ואני מעוניין לצלול השבוע. רציתי לשאול האם יש בעיה עם זה או שהכל בסדר. תודה רבה.

שלום לך דוד, כללית, לדעתי, שלושה- ארבעה חודשים לאחר החלמה מלאה מחבלה שכזו, כאשר בדיקות ההדמיה והאולטרסאונד מראות ספיגה מלאה של ההמטומה, ניתן לחזור לפעילות צלילה בהדרגה כפי שאפשר לפעילות ספורטיבית אחרת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)