צלילה עם דימום מהאף

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/06/2015 | 16:57 | מאת: דור

ד"ר מלמד שלום רב, ברצוני לבצע קורס צלילה כוכב 1+2 באילת. אני סובל מדימום מהאף, האם יש מניעה לצלילה? יש לציין שהדימום אינו מסיבי, התדירות משתנה לפני מזג האוויר וכרגע מדובר בערך בפעם בשבוע. רופאי אף-אוזן-גרון שונים שבדקו אותי מציינים כי יש לי כלי דם בולטים באף ועקב חשיפה למזג האוויר הם מתייבשים ולכן אני מדמם. בנוסף, אחד הרופאים העלה כי יש לי באף תצורה של טלנגיאקטיזות וכרגע אני בבדיקות לשלילת אוסלר-וובר-רנדו. במידה ולא מדובר במחלה זו, אלא רק בדימום מהאף, האם ישנה מניעה לצלילה? אשמח לחוות דעתך בבקשה, דור.

שלום לך דור, בשלב זה, עד תום הבירור האם מדובר ב HHT - תסמונת אוסלר-וובר-רנדו, אני ממליץ לא לעבור קורס צלילה ! למחלת כלי דם זו עלולה להיות השפעה פתולוגית מסוימת בהתייחסות לבעיות פיסיולוגיות\רפואיות בצלילה. במידה ותישלל אפשרות המחלה, הרי אפשר לגשת לקורס לאחר התייעצות והמלצת א.א.ג המבין בצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)