דקומפרסיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/04/2015 | 18:01 | מאת: שירה

שלום, יצאתי באמצע מצלילה של עומק מקסימאלי 14 מ' למשך כ 30 דק במהירות עקב בעיות אוזנים. מחוץ למים אכן התגלה נקב בעור התוף. בבית חולים קיבלתי גם חמצן למשך 25 דק בגלל העליה המהירה לפני המים. כעת (יותר מ 24 שעות אחרי) יש לי כאב בכתף אך שאינו מגביל תנועה. האם יש קשר?

שלום לך שירה, אל דאגה אך יתכן וכאב כתף זה הוא סימן לבעיית דקומפרסייה קלה כתוצאה מעליה מהירה מעומק 14 מטר לאחר זמן תחתית של כ 14 דקות. אבחון מדויק מצריך תחקור מפורט יותר. ממליץ שתצרי קשר עם רופא צלילה כונן באחד מהמרכזים: או בחיפה במכון לרפואה ימית - 048693091 048693092 או במרכז בתא הלחץ של אסף הרופא - 089205194 או 089779999 ולבקש רופא תא לחץ. באילת בית חולים יוספטל. כאמור אל דאגה, גם אם כאב זה מדקומפרסייה זו דקומפרסייה קלה מאוד אך יתכן וכדאי שתהא מטופלת. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)