AVN

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/12/2014 | 15:28 | מאת: זיו

לאחר טיפול מסיבי בסטרואידיים הובחנתי AVN (דרגה II) פרק ירך דו צדדי. הולך עם קביים התחלתי בטיפול בתא לחץ. אחרי כמה טיפולים ניתן להבחן בMRI אם יש שיפור כלשהו? הטיפולים יקרים אינם מסובסדים ע"י הכללית. תודה, זיו

שלום לך זיו, הטיפול בחמצן היפרברי בתא לחץ מאוד יעיל בטיפול ב AVN דרגות I ו II ומביא להחלמה מלאה ביותר מ 80% מהמקרים, אך נדרשים לפחות 60 טיפולים. לעמיתי פורפ' דני רייס ולי ניסיון בנושא למעלה מ20 שנה בעשרות רבות של חולים. לצערי הוריית טיפול זו עדין לא בסל למרות שהוגשה פעמים רבות עם מאמרים ועבודות מחקר המגבות ניסיוננו. קופות החולים המאוחדת ומכבי מכירים בכך ונותנים טופסי 17, לצערי קופת חולים כללית הפסיקו לתת טפסי 17 להוריית טיפול זו וחבל. בדיקת MRI, מניסיוננו, כדאי לעשות רק לאחר תום ה - 60 הטיפולים. לעיתים נדרשים גם 90 טיפולים, במיוחד שמדובר בדרגה II ולאחר סטראידים, גם הפסקת התהליך הפתולוגי ללא החלמה מלאה עשויה לבטל הצורך בהחלפת המפרק.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)