רדיקלים חופשים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/10/2014 | 15:11 | מאת: טוני

לכבוד פרופ" מלמד התהליך שמקבלים רדיקלים חופשים נוצר בעיקר עקב תהליכי חימצון. במיוחד בזמן טיפולים היפרברים עקב קבלת חמצן בלחץ ונקי במיוחד ששמעתי שלפעמים מדובר על 50-60 טיפולים רצופים במיוחד לאנשים מבוגרים או קשישים עם מנגנון חיסוני לא אופטימלי ולעיתים גם מחלות רקע אין סכנה משמעותית לבריאותם. ? בתודה מראש טוני

שלום לך טוני, עכב תהליכי חמצון נוצרים אכן רדיקלים חופשים ונכון הוא כי ככול שמינוני החמצן גבוהים יותר כך נוצרים יותר רדיקלים חופשיים, אך האנזימים האנטיאוקסידנטים המיוצרים בגופנו מנטרלים רדיקלים חופשיים אלה ואת נזקיהם. שיווי המשקל תלוי במינון החמצן ובמספר הטיפולים בתא הלחץ שבעזרתו משתמשים במינוני חמצן ספציפיים גבוהים הגורמים מחד לטיפול באינדיקציה הרפואית ומאידך לעליה משמעותית מאוד באנזימים האנטיאוקסידנטים המנטרלים את הרדיקלים החופשיים, עליה שאף תורמת להחשת תהליכי הריפוי. מכאן אין סכנה בטיפולים ההיפרברים המבוצעים על ידי צוות מקצועי מיומן, ההיפך הוא הנכון.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)