צלילה עם קוצב לב

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/08/2014 | 17:06 | מאת: שושנה האיגואנה

שלום. אני בת 29, מושתלת קוצב לב כ 10 שנים בגלל QT מוארך. נכון לרגע כתיבת ההודעה נותרו לי למעלה משנתיים של חיי סוללה (מהקוצב המקורי) ואני מעוניינת לעשות קורס צלילה 2 כוכבים. האם זה אפשרי עם הקוצב? מה הסיכונים? ומה עלול לקרות במידה ואחליט לעשות את הקורס מבלי לדווח על הקוצב? חשוב לציין שעסקתי בפעילות גופנית מאומצת לפני הקוצב וגם לאחר ההשתלה, ושמלבד הקוצב בריאותי תקינה לחלוטין. תודה מראש :)

שלום לך שושנה, בעיית הכשרות הרפואית לצלילה איננה תלויה בקוצב עצמו אלא בעיקר בסיבה שלשמה הותקן הקוצב. כיום קוצבי הלב מותאמים לעבוד גם בתנאיים של לחץ ברומטרי משתנה כמו בצלילה, בתא לחץ ובגבהים. את חייבת לעבור בדיקה אצל רופא קרדיולוג מומחה המבין בצלילה, רצוי שיהא גם רופא צלילה. ממליץ על פרופ' אילן גולדנברג ממחלקה הקרדיולוגית בתל השומר - 035303068

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)