ארוע לב וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/08/2014 | 16:26 | מאת: נתן

חויתי ארוע לב טראומאטי בתחילת שנות התשעים. כשנה לאחר מכן החילותי לצלול כפעמיים עד ארבע צלילות בשבוע (דיג). כך עד לשנת 2007 . 17 שנה לערך. כל משך התקופה הייתי אסימפטומתי ולא נצפתה כל הרעה במצבי הלבבי. כארבע שנים לאחר מכן אושפזתי במצב של אי ספיקה רע מאוד. האם לצלילה יש קשר עם שרידות שריר לב פגוע. שכן אין לי הסבר אחר, מה גם שחלק מרופאי הביעו פליאה על כך שהייתי אסימפטומתי זמן רב כל כך (20 שנה+).

שלום לך נתן, תשובה מדויקת קשה לתת אך מן המפורסמות היא כי הצלילה עצמה קשורה במגוון רב של פעילויות חיוביות רבות בהם בראש וראשונה פעילות גופנית לה יש השלכות פיסיולוגיות חיוביות, הצלילה מביאה להנאה וסיפוק וכ', אין ספק שפעילות צלילה הנעשת בהתמדה וכמובן תוך הקפדה על כללי בטיחות, עשויה לשמור על בריאות ובין השאר גם שיפור תפקוד מערכות כמו מערכת הלב וכלי הדם.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)