כאבי רגליים בטיסות

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/06/2014 | 11:04 | מאת: יעל

שלום יש לי סקלרודרמה ורנו. כבר כמה שנים שיש לי כאבי רגליים בלתי נסבלים בטיסות. לראומטולוג אין מושג מה זה. ניסיתי ללכת במטוס, לקפוץ, להשתמש בגרביים אלסטיות שעוזרות לזרימת דם אבל זה לא עזר. יש לך רעיון מה זה יכול להיות ? תודה

שלום לך יעל, מצטער אך איני יודע בוודעות, יתכן והבעייה קשורה בהפרעה באספקת הדם לפריפריה, כלומר בכלי הדם הקפילריים בקצוות כפות הרגליים, בעייה הנפוצה אצל חולי סקלרודרמה. בזמן ישיבה ממושכת יש הפרעה בחזרה הוורידית (על כן חשוב להשתמש בגרביים אלסטיות) הגורמת גם להפרעה בזרימת הדם בעורקיות הקפילריות ומכאן לחוסר חמצון מספיק של הרקמה ומכאן הכאבים (כאבים איסכמים). התיעצי עם רופא המומחה בכלי דם, יש תרופות המרחיבות כלי דם פריפרים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)