קצת כאבים לאחר עליה מהירה.

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

22/04/2014 | 12:27 | מאת: משה

אתמול צללתי בעומק 18 מטר בעלייה לאחר גמר האויר לא הצלחתי לאזן את עצמי ובתחנת הדקומפרסיה. ב6 מטר הוצפתי למעלה. ורק אז הצלחתי לחזור חזרה לתחנה. יש לי כאב קטן בגב ואתמול היה לי כאב בשוק ובאצבע. האם יכול להיות שיש לי פגיעה? ולמי פונים?

שלום לך משה, כללית, בכל מקרה של חשד להופעת סימנים קליניים לאחר צלילה יש להתקשר מיד לייעוץ רופא צלילה ולא לחכות למחרת, במיוחד כאשר עלולה להיות סיבה כמו עלייה מהירה ואי קיום חוב דקומפרסייה !! באשר למקרה שלך, קרוב לוודאי שיצאת ללא נזק ויתכן שהסימנים שאתה מתאר אינם בעיית דקומפרסייה. אך כדי להיות בטוחים יש צורך בהרבה יותר מידע כמו תחקור מדויק של פרופיל הצלילה, זמן הופעת הכאבים ואופיים ועוד. ניתן להשיג רופא צלילה במכון לרפואה ימית - 048693040 או 048693967, בשעות הלילה 048693090, ולבקש רופא כונן. ביוספטל - 22\ 086358011, באסף הרופא-5 089205194 או במרכזיה - 08977999 ולבקש רופא כונן תא לחץ. בכל מרכזי הצלילה צריכים להיות הטלפונים האלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)